Δηλώσεις ΠτΔ για ΚυπριακόΚυπριακό

Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στην ουσία αποτελούν μια έμμεση παραδοχή της αποτυχίας της πολιτικής των ψευδαισθήσεων και των αυτοσχεδιασμών που ακολουθείται εδώ δέκα και πλέον χρόνια.

Την ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο την φέρει ξεκάθαρα η Τουρκία.

Ευθύνη όμως φέρει και ο ΠτΔ κ Αναστασιάδης, καθώς επίσης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που με τις αυταπάτες που έτρεφαν διευκόλυναν την Τουρκία να προωθήσει τους στόχους της παγιώνοντας δεδομένα στα κατεχόμενα εδάφη.

Οι επιλογές που έχουμε τώρα μπροστά μας είναι: είτε κτίζουμε την στρατηγική μας αναλύοντας τα νέα δεδομένα με στόχο να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, είτε πάντα θα βρισκόμαστε θεατές των εξελίξεων είτε θα παραμείνουμε με τους ευσεβοποθισμούς ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί συνεχίζοντας την ίδια πολιτική.

Για αυτό καλούμε για άλλη μια φορά τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τα υπόλοιπα κόμματα: αν θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι στην πατρίδα μας πρέπει να πρυτανέψει η σύνεση και ο σοβαρός προβληματισμός. Να εξετάσουμε με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων όλες τις επιλογές και τα ενδεχόμενα που έχουμε ενώπιων μας ώστε με στρατηγική να κατορθώσουμε να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις σε σωστές βάσεις και με προοπτικές για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Τέλος, επαναφέρουμε την Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για σύσταση ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας το οποίο, θα διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη και σύνθετη στρατηγική η οποία από τη μια θα αποτρέπει τους όποιους κινδύνους παρουσιάζονται και από την άλλη θα αξιοποιεί τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή και τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.

#Κυπριακό #ΔηλώσειςΠτΔ #ΣυμβουλίοΕθνικήςΑσφάλειας #ΔΗΣΥΑΚΕΛ

1 view0 comments