ΓεΣΥ-Κατώτατος μισθός Λαϊκή αγορά ΓερμασόγειαςΓεΣΥ-Κατώτατος μισθός

Συνεχίζουμε τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές που καταφεύγουν στις Λαϊκές Αγορές σε μια προσπάθεια να βρουν και φρέσκα κυπριακά προϊόντα αλλά και χαμηλές τιμές. Μέσα από αυτό το διάλογο βγαίνουν στην επιφάνεια τουλάχιστον δυο βασικές απαιτήσεις των πολιτών.

Η πρώτη απαίτηση τους είναι να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό το ΓεΣΥ. Και χαίρομαι γιατί ολοένα και περισσότεροι γιατροί εγγράφονται στο ΓεΣΥ. Θέλω να ελπίζω ότι η ηγεσία του ΠΙΣ θα εγκαταλείψει την αδιάλλακτη της στάση και θα συνεργαστεί για το καλό των πολιτών, για το καλό των ασθενών.

Ταυτόχρονα θέλω και ελπίζω ότι και οι ίδιοι οι πολίτες, που είμαστε όλοι εν δυνάμει ασθενείς, όλοι κατά καιρούς καταφεύγουμε στους γιατρούς, θα συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους. Από τους πολίτες, θα έλεγα, ότι θα εξαρτηθεί η εφαρμογή του ΓεΣΥ. Αν οι πολίτες απαιτήσουν από τους γιατρούς τους να εγγραφούν στο ΓεΣΥ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι οι γιατροί θα ακολουθήσουν. Διαφορετικά θα είναι μεγάλοι χαμένοι αυτοί που θα μείνουν έξω από το ΓεΣΥ.

Παράλληλα θα πρέπει και η κυβέρνηση να ενισχύσει τα κρατικά νοσηλευτήρια και σε επιστημονικό προσωπικό αλλά και σε υποδομές. Σύντομα ως Συμμαχία Πολιτών θα έχουμε συνάντηση με τον ΟΚΥΠΥ σε μια προσπάθεια να σπρώξουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ σε μια ταχύρρυθμη διαδικασία ενίσχυσης των υποδομών των κρατικών μας νοσηλευτηρίων αλλά και σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Το δεύτερο αίτημα που είναι έντονο μέσα στην κυπριακή κοινωνία και είναι και πολύ επίκαιρό είναι αυτό του εθνικού κατώτατου μισθού. Είμαστε από τις πολύ λίγες χώρες στην Ε. Ε που δεν έχουμε με νομοθεσία καθιερώσει κατώτατο μισθό με αποτέλεσμα να βλέπουμε σήμερα τους νέους μας να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους επιτήδειους εργοδότες.

Είδαμε πρόσφατα την προσπάθεια κάποιων ξενοδόχων να προχωρήσουν στην πρόσληψη είτε φοιτητών είτε προσωπικού από άλλες χώρες με πάρα πολύ χαμηλούς μισθούς και αποφεύγοντας έτσι τις συλλογικές συμβάσεις. Ελπίζω και πιστεύω ότι μετά και από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, μετά το Πάσχα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση η Πρόταση Νόμου που καταθέσε η Συμμαχία Πολιτών για την καθιέρωση κατώτατου μισθού στα 1125 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα σμικρύνουμε το χάσμα μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα όσον αφορά τους μισθούς και ταυτόχρονα θα βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους, τη νέα γενιά να αποκτήσει ένα αξιοπρεπή μισθό για να μπορέσει να δημιουργήσει οικογένεια και να χτίσει τη ζωή του.

#Κατώτατοςμισθός #ΓεΣΥ #ΛαϊκήαγοράΓερμασόγειας #διαλογοςμεπολίτες

7 views0 comments