Σχέδιο Απόφασης Συμμαχίας Πολιτών και Κινήματος Οικολόγων για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και βουλευτικΔημοψήφισμα Οριζόντια ψηφοφορία

Ενάμιση μήνα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ανεξάρτητης τριμελούς επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού το οποίο ξεκάθαρα αποδίδει ευθύνες στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη, στον Υπουργό Οικονομικών αλλά και στα κόμματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, κανείς δεν είχε την πολιτική ευθιξία ή το ήθος να αναλάβει εμπράκτως την ευθύνη που του αναλογεί.

Τουναντίον, όλοι αναλώνονται σε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις με σκοπό να αλληλοκαλυφθούν.

Στη συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι πιστεύουμε ακράδαντα ότι στη δημοκρατία τη δύναμη την έχει ο κυρίαρχος λαός και οφείλουμε να του δίνουμε διευρυμένο λόγο και ρόλο. Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση θεωρούμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να απονεμηθούν ευθύνες όταν δεν αναλαμβάνονται είναι να τις απονείμει ο ίδιος ο λαός, όχι εμμέσως αλλά απευθείας με την πιο γνήσια μορφή έκφρασης της λαϊκής βούλησης , που δεν είναι άλλη απο το δημοψήφισμα.

Προς τούτο οι Πρόεδροι της Συμμαχίας Πολιτών και Κινήματος Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών κατέθεσαν στην ολομέλεια της Βουλής Σχέδιο Απόφασης με το οποίο προτείνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 26 Μαΐου 2019, την ίδια μέρα με τις Ευρωεκλογές για λόγους πρακτικούς και οικονομικούς για να κληθεί ο λαός να επιλέξει μεταξύ των πιο κάτω :

• Διεξαγωγή πρόωρων Βουλευτικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ

• Διεξαγωγή πρόωρων Προεδρικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ

• Διεξαγωγή πρόωρων Βουλευτικών και Προεδρικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ

• Υιοθέτηση της οριζόντιας ψηφοφορίας για βουλευτικές εκλογές

Σε περίπτωση που το Σχέδιο Απόφασης εγκριθεί θα προωθήσουμε άμεσα προς ψήφιση και την Πρόταση Νόμου για την διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών με Οριζόντια Ψηφοφορία.

Το Σχέδιο Απόφασης επισυνάπτεται.

Σήμερα με έκπληξη είδαμε ότι το ΔΗΚΟ αντέγραψε το Σχέδιο Απόφασης μας αλλά φυσικά αφαιρώντας την επιλογή για πρόωρες βουλευτικές εκλογές φεύγοντας τις δικές του ευθύνες και των άλλων κομμάτων από μέσα. Συνεχίζει το ΔΗΚΟ να μην σέβεται τα συμπεράσματα του πορίσματος και να φοβάται την απόφαση των πολιτών σε ένα δημοψήφισμα. Τόση δημοκρατία πια!

Δυστυχώς τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα αρνήθηκαν να διεξαχθεί η σημερινή ψηφοφορία επί του σχεδίου απόφασης μας.

#ΣχέδιοΑπόφασης #ΣυνεργασίαΣυμμαχίαΟικολόγοι #Δημοψήφισμα #βουλευτικέςεκλογές #Οριζόντιαψηφοφορία #ΟλομέλειατηςΒουλής #Ευρωεκλογές

18 views0 comments