Ανησυχίες ξενοδοχοϋπαλλήλωνξενοδοχουπάλληλοι Κύπρος

Η Συμμαχία Πολιτών συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά την συζήτηση που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα στην Βουλή.

Οι λύσεις που προτάθηκαν όπως για παράδειγμα η εργοδότηση φοιτητών Τρίτων Χωρών δεν επιλύουν το πρόβλημα. Θα δώσει το δικαίωμα σε μερίδα ξενοδόχων να συνεχίσουν την εκμετάλλευση τόσο των Κυπρίων υπαλλήλων όσο και υπαλλήλων από τρίτες χώρες.

Το γεγονός ότι πολλοί ξενοδόχοι παραπονιούνται πως δεν βρίσκουν προσωπικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους εξευτελιστικούς μισθούς που δίδουν αλλά και με τους όρους εργασίας. Δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στις συλλογικές συμβάσεις τις οποίες καταπατούν.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η στήριξη της Πρότασης Νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για καθορισμό Εθνικού Κατώτατου Μισθού αποτελεί την μοναδική λύση στην σημερινή εκμετάλλευση μερίδας εργοδοτών. Όταν ψηφιστεί η νομοθεσία που θα έχει πολύ αυστηρές ποινές και κυρώσεις δεν θα μπορούν να την αγνοούν όπως κάνουν σήμερα με τις συλλογικές συμβάσεις.

Η Πρόταση μας αφαιρεί το ουσιαστικό κίνητρο των εργοδοτών που εκμεταλλεύονται την ανεργία γιατί δεν θα έχουν πλέον κίνητρο να εργοδοτούν κοινοτικούς ή εργαζόμενους από τρίτες χώρες με πολύ χαμηλούς μισθούς, δεδομένου ότι ο κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους.

#ξενοδοχουπάλληλοι #Τουρισμός #εργοδότησηφοιτητών #Κατωτατοςμισθός #ΠρότασηςΝόμουΣυμμαχίαςΠολιτών

9 views0 comments