Σχέδιο απόφασης Συνεργατισμού – Στο ίδιο έργο θεατέςΣχέδιο απόφασης Συνεργατισμού

Για ακόμα μια φορά χθες στην Ολομέλεια της Βουλής τα τέσσερα κόμματα που κατονομάζονται ότι φέρουν ευθύνη στην έκθεση της Επιτροπής Αρέστη για το κλείσιμο του Συνεργατισμού δηλαδή ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ,ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ καταψήφισαν το σχέδιο απόφασης που καταθέσαμε η Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Οικολόγων που θα εξανάγκαζε την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

Η απόφαση της Βουλής ισοδυναμεί με Νόμο και υποχρεώνει τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση να πάρουν θέση.

Αντί τούτου, τα τέσσερα κόμματα που φέρουν ευθύνη προτίμησαν να εγκρίνουν ένα ψήφισμα που δεν έχει κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα προτίμησαν να χαϊδέψουν τα αυτιά της Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών και ταυτόχρονα βέβαια να αποκρύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Εμείς καλούμε τους πολίτες να αναλογιστούν, ποιοι είναι αυτοί που φέρουν τις ευθύνες και που φόρτωσαν τον Κύπριο φορολογούμενο με 2,7 δις ευρώ εγγυήσεις προς την Ελληνική Τράπεζα και ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά αγωνίστηκαν και για την διάσωση του Συνεργατισμού αλλά και που αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία και δικαιώματα του Κύπριου πολίτη.

Ευελπιστούμε ότι στις Ευρωεκλογές οι πολίτες αντικειμενικά κρίνοντας την στάση και την συμπεριφορά και εντός και εκτός Κοινοβουλίου, κρίνοντας και όλο το παλαιοκομματικό σύστημα συνεπικουρούμενο σήμερα και από το ΕΛΑΜ που ουσιαστικά συμμετέχουν και έχουν εμπλοκή σε μια σειρά από σκάνδαλα και στην διαπλοκή, να φροντίσει με την ψήφο του ο Κύπριος πολίτης να στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ευρωβουλευτές που είναι καθαροί και οι οποίο μπορούν διεκδικητικά να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της Κύπρου, τα δικαιώματα του πολίτη και να είναι η φωνή των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

#ΣχέδιοαπόφασηςΣυνεργατισμού #Συνεργατισμός #πόρισμαΑρέστη #παλαιοκομματισμός #ΟλομέλειατηςΒουλής

3 views0 comments