Αποκοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλωνΑποκοπές μισθών

Μετά και τη χθεσινή ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές των μισθών δημοσίων υπαλλήλων, προκύπτουν μια σειρά από νομικά ζητήματα αλλά και οικονομικά που αφορούν στον προϋπολογισμό του κράτους.

Ως Συμμαχία Πολιτών εκείνο που μας ανησυχεί είναι να μην επωμιστούν και πάλι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και αυτό το οικονομικό βάρος΄.

Ήδη, ο ιδιωτικός τομέας πλήρωσε πολύ ακριβά την οικονομική κρίση τόσο με τις τεράστιες αποκοπές μισθών που δεν έχουν ακόμη επανέλθει, τόσο με την ανεργία όσο και με το κλείσιμο πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, επιτέλους, να αρθεί αυτή η ανισότητα και το χάσμα μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον καθορισμό Εθνικού Κατώτατου Μισθού.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε Πρόταση Νόμου για ορισμό τα 1125 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλα τα επαγγέλματα.

Η διασφάλιση του Κατώτατου Μισθού και στον ιδιωτικό τομέα για εμάς είναι πολιτική προτεραιότητα. Η αύξηση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών είναι βασική αρχή της ιδεολογίας μας.

#Αποκοπέςμισθών #ιδιωτικοίυπάλληλοι #ΔιοικητικόΔικαστήριο #ΠρότασηΝόμου #Κατωτατοςμισθός

7 views0 comments