ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ με ψήφισμα για Συνεργαστισμό προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τουςΨήφισμα για Συνεργατισμό

Τα κόμματα της λεγόμενης αντιπολίτευσης, που είχαν άμεση εμπλοκή στην κατάρρευση του Συνεργατισμού ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, συμφώνησαν, όπως άλλωστε κάνουν διαχρονικά όταν χρειάζεται να καλύψουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά τους, να συντάξουν ένα ψήφισμα για το Συνεργατισμό. Ένα ψήφισμα που θα φέρουν ενώπιων της Βουλής το οποίο τους απαλλάσσει από τις τεράστιες και σοβαρότατες τους ευθύνες.

Εμείς, η Συμμαχία Πολιτών, που ποτέ δεν συμμετείχαμε στα Δ.Σ του Συνεργατισμού, που ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τον Συνεργατισμό ως κομματικό μικρομάγαζο μας με παρεμβάσεις για επισύναψη ή διαγραφή δανείων ή για βόλεμα ημετέρων, όπως έπρατταν διαχρονικά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ (βλέπε επισυναπτόμενο ως ένα μικρό παράδειγμα των παρεμβάσεων τους).

Εμείς που δεν υπερψηφίσαμε αφαίρεση του δικαιώματος ελέγχου από τον Γενικό Ελεγκτή για την διαχείριση του Συνεργατισμού όπως έπραξαν ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ.

Εμείς που δεν υπερψηφίσαμε να δοθούν 2,6 δισεκατομμύρια σε κρατικές εγγυήσεις προς την Ελληνική Τράπεζα όπως έπραξαν ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΛΑΜ και τώρα το βάρος το επωμίζεται ο κύπριος φορολογούμενος.

Εμείς που δεν πολιτευόμαστε ή αντιπολιτευόμαστε με βάση τα ανταλλάγματα όπως κατά κόρον πράττει το ΔΗΚΟ, έχουμε καταθέσει από κοινού με το κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών ψήφισμα απόφασης το οποίο θα κληθεί η Βουλή να εγκρίνει ή να απορρίψει και το οποίο, μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζει ότι:

1. Το πόρισμα είναι πλήρως σεβαστό για όλα τα συμπεράσματα του. Η επιλεκτική ανάγνωση είναι απαράδεκτη. Όλα τα πορίσματα ερευνητικών επιτροπών που διορίζονται από την Πολιτεία θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και οι ευθύνες να αναλαμβάνονται έμπρακτα.

2. Καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών να επιδείξουν σεβασμό στην Ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή και να τερματίσουν την περιφρόνηση που επιδεικνύουν απέναντι στο τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο πόρισμα της, αναλαμβάνοντας έμπρακτα τις πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν.

3. Καλεί τα πολιτικά κόμματα που έλεγχαν τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα πριν από το 2013 να αναλάβουν εμπράκτως τις πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν και τους καταλογίζει το πόρισμα.

4. Οι πολιτικές ευθύνες για την περίοδο μετά το 2013 βαραίνουν την Κυβέρνηση, και δη τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού ήταν γνώστες της κατάστασης, ένεκα των αποφάσεων, πράξεων, παραλείψεων.

#ΑΚΕΛ #ΔΗΚΟ #ΕΔΕΚ #Ευθύνες #ΚατάρρευσηΣυνεργατισμού #ΥπουργόςΟικονομικών #ΠτΔ

9 views0 comments