ΓεΣΥ-Παραπληροφόρηση απο ηγεσία ΠΙΣΤο ΓεΣΥ προχωρά και η ηγεσία του ΠΙΣ συνεχίζει να παραπληροφορεί. Επικαλέστηκε, η ηγεσία του ΠΙΣ, ότι η Βουλή καθυστερεί στη ψήφιση κάποιων κανονισμών. Σήμερα ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής οι κανονισμοί για τους προσωπικούς και ειδικούς γιατρούς. Δεν υπάρχει καμιά καθυστέρηση αλλά η παράταση που είχε δοθεί την είχε ζήτησε ο ΠΙΣ για να καταθέσει τις θέσεις του.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΑΥ έχει υιοθετήσει τις εισηγήσεις που δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του συστήματος και έχει προβεί και σε γενναιόδωρες παραχωρήσεις στα τελικά συμβόλαια για προσωπικούς γιατρούς και τους παιδιάτρους. Τη ίδια στιγμή που στελέχη της ηγεσίας ΠΙΣ δηλώνουν δημόσια ότι θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ η υπόλοιπη ηγεσία του ΠΙΣ αντί να προσέλθει στο διάλογο για να συζητήσει αυτά που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα συνεχίζει να υποσκάπτει την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Καλούμε τον ΟΑΥ να συνεχίσει το διάλογο με όλους τους γιατρούς για να τους ενημερώσει για τα πραγματικά δεδομένα και να ακούσει τις ανησυχίες των γιατρών που τις καταθέτουν για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος. Η σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ απέδειξε ότι δεν θέλει ένα καλύτερο ΓΕΣΥ για τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας αλλά θέλει να παραμείνει το υφιστάμενο σύστημα το οποίο την βολεύει ποικιλοτρόπως.

#ΓεΣΥ #ΠΙΣ #ΟΑΥ

5 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης