ΠΙΣ - ΓεΣΥ: Να παρέμβει ο Γενικός ΕισαγγελέαςΠΙΣ - ΓεΣΥ

Η ηγεσία του ΠΙΣ συνεχίζει ακάθεκτη τον υπονομευτικό της ρόλο επιστρατεύοντας ακόμα και μεθόδους bullying για να τορπιλίσει το ΓεΣΥ.

Με προσωπικές επιστολές εκφοβισμού σε όσους γιατρούς επιθυμούν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ φτάνει στο σημείο να μιλά για ενδεχόμενες κυρώσεις κατά ευσυνείδητων γιατρών που θέτουν το κοινό καλό και την υγεία των πολιτών πάνω από τα στενά προσωπικά συμφέροντα.

Η Συμμαχία Πολιτών ζητά άμεσα από τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα αφού ο πρόεδρος του ΠΙΣ έμμεσα απειλεί γιατρούς που διαφωνούν με τις αποφάσεις του.

Ταυτόχρονα, ζητάμε από την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς που έχουν την ευθύνη να προστατεύσουν την ελεύθερη βούληση πολιτών και επαγγελματιών για την επιλογή τους, να στηρίξουν την μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ.

Είναι πασιφανές πως όσοι έμειναν στην σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ δεν θέλουν να βελτιώσουν το πλαίσιο που θα ενταχθούν οι γιατροί στο ΓεΣΥ αλλά να ανατρέψουν την εφαρμογή του.

Χαιρόμαστε για το γεγονός ότι στελέχη του ΠΙΣ δηλώνουν πως θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, όπως επίσης ότι οι γιατροί που ενδιαφέρονται για το ΓεΣΥ επικοινωνούν και διαβουλεύονται απευθείας με τον ΟΑΥ, παρακάμπτοντας τον ΠΙΣ, και καταφέρνουν να βελτιώσουν προς το καλύτερο κάποιες πτυχές του πλαισίου που θα εργάζονται.

#ΠΙΣ #ΓεΣΥ #ΓενικόςΕισαγγελέας #Προσωπικάσυμφέροντα

4 views0 comments