ΓεΣΥ – Έναρξη συζήτησης κανονισμών για Φαρμακοποιούς στην Επ. ΥγείαςΓεΣΥ

Η εφαρμογή του ΓεΣΥ δίνει την ευκαιρία να συζητηθούν νομοθεσίες και κανονισμοί οι οποίοι θα έπρεπε να εκσυγχρονιστούν εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Το γεγονός ότι η Ε.Ε μέσω της Eurostat (2017) μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες μας αποτελεί από μόνο του ένα απαράδεχτο γεγονός που δεν τιμά την χώρα μας.

Είμαστε σίγουροι ότι με την εφαρμογή του ΓεΣΥ θα τερματιστεί η σημερινή άθλια πραγματικότητα και ο Κύπριος πολίτης, ο Κύπριος ασθενής θα απολαμβάνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται και του αξίζει.

Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για τα Ιατρικά Πρωτόκολλα, η δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας και στην Κύπρο όπως και στις υπόλοιπές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η σημερινή συζήτηση για να βελτιωθεί και να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο που αφορά τις διαδικασίες χορηγίας Φαρμάκων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί έχουν απαντήσει θετικά στην ένταξη τους στο ΓεΣΥ μαζί με την εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ τον Ιούνιο του 2019 είναι μηνύματα θετικά τα οποία επιβεβαιώνουν πως και στην Κύπρο θα εφαρμοστεί ένα Σύστημα Υγείας το οποίο θα είναι καθολικό, ισότιμο αλλά κυρίως ποιοτικό για όλους τους πολίτες.

Η Συμμαχία Πολιτών έχει στηρίξει και στηρίζει αυτήν την μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση. Θα ψηφίσουμε τους κανονισμούς οι οποίοι θα πάνε την άλλη Παρασκευή στην Ολομέλεια που αφορούν τους ειδικούς γιατρούς και τους προσωπικούς γιατρούς. Στηρίζουμε την συμφωνία των φαρμακοποιών με τον ΟΑΥ και το νέο πλαίσιο κανονισμών το οποίο ξεκίνησε σήμερα να συζητείτε στην Επιτροπή Υγείας.Προβλήματα θα υπάρχουν.

Είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε και να βελτιώσουμε τις όποιοι αδυναμίες πάντα προς όφελος των ασθενών.

Να τα αντιμετωπίσουμε στηρίζοντας το ΓεΣΥ και όχι υποσκάπτοντας το.

#ΓεΣΥ #ιατροφαρμακευτικήςπερίθαλψη #ΕπιτροπήΥγείας #ασθενείς

11 views0 comments