Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία για ΣυνεργατισμόΣυνεργατισμός

Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει και δηλώνει παρών στην εκδήλωση/διαμαρτυρία που διοργανώνουν οι αγροτικές οργανώσεις για όλα όσα έγιναν στον Συνεργατισμό που οδήγησαν στο άτακτο του κλείσιμο και στη ζημιογόνα για το κράτος και τους πολίτες συμφωνία πώλησης του στην Ελληνική Τράπεζα.

Ο Συνεργατισμός, δυστυχώς από κοινωνική κατάκτηση, μετατράπηκε σε χώρο κατάχρησης και βολέματος του παλαιοκομματικού κατεστημένου. ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ που διαχρονικά άλωσαν και καταχράστηκαν τον Συνεργατισμό.

Ως Συμμαχία Πολιτών ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι δεν ανήκουμε σε αυτά τα κόμματα που εκπροσωπούνταν στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνεργατισμού ούτε στους πολιτικούς που εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα και φόρτωσαν τον Συνεργατισμό με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Είναι παράλογο και εξοργιστικό να βλέπουμε ότι τη διαμαρτυρία αυτή στηρίζουν τα κόμματα που και ευθύνονται για την καταστροφή του Συνεργατισμού και που υπερψήφισαν τις κρατικές εγγυήσεις για την πώληση του.

Ως Συμμαχία Πολιτών απαιτούμε ανάληψη πολιτικών ευθυνών από το κόμματα τα οποία χρησιμοποιούσαν τα τοπικά Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα σαν να ήταν τα κομματικά τους μικρομάγαζα.

Απαιτούμε παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών.

Απαιτούμε όπως αναζητηθούν και αποδοθούν ποινικές ευθύνες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Για αυτό και καλούμε τους πολίτες αύριο Τετάρτη να στηρίξουν την εκδήλωση που ξεκινά η ώρα 6:30 μ.μ με πορεία από την ΠΑΣΥΔΥ προς το Προεδρικό.

#Συνεργατισμός #ΚατάρρευσηΣυνεργατισμού #Εκδήλωσηδιαμαρτυρίας #Προεδρικό

18 views0 comments