Κατώτατος μισθός - Δηλώσεις Αβέρωφ για στήριξη επιχειρήσεωνΚατώτατος μισθός

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ για μείωση των φόρων και αύξηση των κινήτρων στο κυπριακό επιχειρείν μας βρίσκουν σύμφωνους. Ως Συμμαχία Πολιτών είμαστε υπερ να συζητήσουμε κίνητρα και προτάσεις για ενίσχυση των κυπριακών επιχειρήσεων υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συμβεί με ταυτόχρονη καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα.

Παίρνοντας ως δεδομένο τις δηλώσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η οικονομία μας έχει ανακάμψει αλλά και το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια οι καταθέσεις των κυπριακών εταιρειών στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν κατά πολύ, θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα για να καθιερωθεί επιτέλους και στην Κύπρο ο κατώτατος μισθός.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Γιώργος Λιλλήκας απέστειλε αρχές Μαρτίου επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας με την οποία του ζητά όπως επαναφέρει στην Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής την Πρόταση Νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για καθιέρωση Εθνικού Κατώτατου Μισθού ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση και παραπεμφθεί στην Ολομέλεια.

Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι πρέπει να βλέπουμε τον εργαζόμενο ως συμμετέχοντα στην ανάπτυξη και όχι ως μέσο για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Η αύξηση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών είναι βασική αρχή της ιδεολογίας μας.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

#Κατωτατοςμισθός #κυπριακέςεπιχειρήσεις #ΑβέρωφΝεοφύτου #ΕπιτροπήΕργασίας

4 views0 comments