ΓεΣΥ - Χαιρετίζουμε την απόφαση των ΦαρμακοποιώνΚαταρχήν θέλουμε να χαιρετήσουμε την απόφαση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ένταξη στο ΓεΣΥ. Οι Κύπριοι Πολίτες σύμφωνα με μελέτη της Eurostat του 2017, είναι οι προτελευταίοι στην Ε.Ε που ως πολίτες έχουν την δυσκολότερη και πιο ακριβή πρόσβαση σε φάρμακα. Η ένταξη των φαρμακοποιών στο ΓεΣΥ θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες έτσι ώστε οι κύπριοι πολίτες μέσα από την εφαρμογή του ΓεΣΥ να έχουν φθηνότερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.

Χαιρετίζουμε επίσης και τη ολοκλήρωση των συζητήσεων στην Επιτροπή Υγείας για τους κανονισμούς για τους ειδικούς και τους προσωπικούς γιατρούς που θα οδηγηθούν σύντομα στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Σήμερα επίσης ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νευροπαθείς όπως και σε άλλες συνεδρίες προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες ομάδες χρόνιων ασθενών.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες είναι ότι σήμερα η Κύπρος βρίσκεται στον πάτο όσον αφορά τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει στους Πολίτες της σε όλη την Ε.Ε.

Μόνο με την εφαρμογή του ΓεΣΥ θα ξεκινήσουν σιγά-σιγά όλοι οι πολίτες και όχι μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα που έχει την τύχη να έχει την οικονομική ευχέρεια ή ιδιωτική ασφάλιση, να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

Όσοι κάθε φορά που παρατηρούνται κάποια προβλήματα στην υλοποίηση του ΓεΣΥ λένε ότι είτε επιβεβαιώθηκαν είτε δικαιώθηκαν για οποιεσδήποτε προβλέψεις και εκτιμήσεις τους, λένε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια είναι αυτό που βιώνουν σήμερα οι Κύπριοι πολίτες. Σίγουρα με το ΓεΣΥ μπορεί να μην έχουμε το τέλειο από την πρώτη ημέρα αλλά σήμερα είμαστε στον πάτο. Και θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε ένα σύστημα υγείας που θα είναι κοινωνικά δίκαιο για όλους.

Οπόταν αυτοί που πολεμούν το ΓεΣΥ τάχα γιατί δεν είναι το τέλειο είναι αυτοί οι οποίοι ίσως να τους βολεύει η σημερινή κατάσταση. Για αυτό και εμείς καλούμε εκτός από τους φαρμακοποιούς και την ηγεσία των γιατρών να κάνει δεύτερες σκέψεις και να στηρίξει αυτή την μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση αλλά κυρίως καλούμε τους πολίτες να αντιληφθούν ότι είναι στο χέρι τους η επιτυχής εφαρμογή του ΓεΣΥ με το να στηρίξουν όσους λειτουργούς υγείας ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

#ΓεΣΥ #ΠΑΣΠΦ

2 views0 comments