Κυπριακό - ΤσαβούσογλουΗ ουσία της χθεσινής δήλωσης του Τσαβούσογλου είναι ότι η Τουρκία είναι για ακόμη μια φορά ένα βήμα μπροστά από μας. Την ώρα που Τουρκία και Τουρκοκύπριοι επιχειρούν διεθνώς να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτηση για το Κυπριακό εμείς ασχολούμαστε με το τι έγινε στο Κρανς Μοντάνα. Τα γεγονότα ανήκουν στο παρελθόν και κανένας δεν ασχολείται με αυτά ούτε η διεθνής κοινότητα.

Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι: είτε κτίζουμε την στρατηγική μας αναλύοντας τα νέα δεδομένα με στόχο να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, είτε πάντα θα βρισκόμαστε θεατές των εξελίξεων είτε θα παραμείνουμε με τους ευσεβοποθισμούς ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί συνεχίζοντας την ίδια πολιτική.

Τέλος, επαναφέρουμε την Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για σύσταση ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας το οποίο, θα διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη και σύνθετη στρατηγική η οποία από τη μια θα αποτρέπει τους όποιους κινδύνους παρουσιάζονται και από την άλλη θα αξιοποιεί τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή και τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.

#Κυπριακό #Τσαβούσογλου #ΚρανςΜοντανά

3 views0 comments