Εθνικός Κατώτατος Μισθός - Κυβερνητική πολιτικήΗ Συμμαχία Πολιτών έχει καταθέσει εδώ και μήνες Πρόταση Νόμου για θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού για όλα τα επαγγέλματα.

Η συζήτηση της Πρότασης Νόμου μας έχει ξεκινήσει στην Επιτροπή Εργασίας. Σε ημερίδα που διοργάνωσε το κίνημά μας η Υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση μας κάτι που επανέλαβε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σημερινή του συνέντευξη στην Εφημερίδα Χαραυγή.

Η Κύπρος είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ε.Ε. που δεν έχει θεσπίσει ακόμη Εθνικό Κατώτατο Μισθό. Οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ Ιδιωτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων είναι τεράστιες με την μέση διάφορα μισθών να υπερβαίνει τα 1000€.

Η διασφάλιση του Κατώτατου Μισθού και στον ιδιωτικό τομέα για εμάς είναι πολιτική προτεραιότητα. Η αύξηση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών είναι βασική αρχή της ιδεολογίας μας.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει από τις διακηρύξεις και τα λόγια στις πράξεις και να υιοθετήσει την Πρόταση μας

#Κατωτατοςμισθός #Κυβέρνηση #ΥπουργόςΕργασίας #ΠρότασηΝόμου

10 views0 comments