Σύνοψη χαιρετισμών από πρώτη επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της συνεργασίας ΣυμμαχίΗ συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι στόχο έχει να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο το δικό της Ευρωβουλευτή για να παλέψει για μια Ευρώπη μακριά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για μια Ευρώπη που θα έχει ως πρώτο μέλημα το Κοινωνικό Κράτος, την ισότητα και την Κοινοτική Αλληλεγγύη. Για μια Ευρώπη των πολιτών. Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από τρεις γυναίκες και τρεις άντρες κάνοντας πράξη, για πρώτη φορά την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών. Γιατί η συνεργασία αυτή πέραν των άλλων έχει σκοπό να αναδείξει και να προωθήσει την ισότητα των φύλων. Την ισότητα όλων των ανθρώπων.

Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι θα τα καταφέρει και θα εκλέξει Ευρωβουλευτή.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Επιθυμώ μια Ευρώπη των Πολιτών. Ένα απλοποιημένο οικοσύστημα ειρήνης, με ποιότητα ζωής, κοινωνική δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. Η Ευρώπη πρέπει να είμαστε ΕΜΕΙΣ. Δεν αποδέχομαι την Ευρώπη της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του φανατισμού. Τον περασμένο αιώνα, δύο φορές η Ευρώπη κυριεύτηκε από αυτά. Η 1η τέλειωσε με τα εκατομμύρια κενοτάφια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και η 2η τέλειωσε με τα κρεματόρια του Άουσβιτς. Δεν θα δεχτούμε μια τρίτη παγκόσμια καταστροφή. Δεν θα δεχτούμε την ακροδεξιά εκπροσώπηση της χώρας μας και αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα που εσείς πρέπει να στείλετε προς κάθε δημαγωγό και λαϊκιστή σε αυτή τη χώρα.

Η εξασφάλιση μιας έδρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι μια μεγάλη νίκη για αυτή την υπέροχη ομάδα. Έχω πίστη και στην ομάδα και στη νίκη μας.

Πρόθεση μου είναι να δώσω επιλογή στους πολίτες, που ζητούν αλλαγή των πολιτικών εκπροσώπων τους και σε όσους απαιτούν μια νέα πολιτική κουλτούρα. Σας καλώ να εργαστούμε για να εγκαθιδρύσουμε αυτές τις αξίες, μέσα από τις επιλογές μας, στις 26 Μαΐου. Σας καλώ να συνεργαστούμε για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας και για να αποκτήσουμε πιο ενεργό ρόλο στον πραγματικό εξευρωπαϊσμό της χώρας μας.

Σας καλώ να μοιραστούμε το όραμα, αλλά και το ταξίδι.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ

Γνωρίζω καλά τους προγραμματισμούς των Ευρωπαίων Πρασίνων, τις ικανότητες και τους ανθρώπους. Γι αυτό έχω δείξει ενδιαφέρον να ενταχθώ ως υποψήφιος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στις επόμενες ευρωεκλογές.

Ζητούμε τη ψήφο σας για να εργαστούμε για μια Ευρώπη όπου οι νέοι θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά, όπου οι γυναίκες αμείβονται ίσα με τους άντρες για την ίδια δουλειά.

Όπου οι γονείς δε θα έχουν έγνοια για χημικά που θα απειλούν την υγεία των παιδιών τους, οι δημοσιογράφοι δεν φιμώνονται από τα μεγάλα συμφέροντα και όπου οι άνθρωποι με διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς δεν αντιμετωπίζουν διακρίσεις και επιθετικότητα.

Μια Ευρώπη όπου άνθρωποι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι δεν ζουν στη φτώχεια και άνθρωποι να πνίγονται στη Μεσόγειο.

Μια Ευρώπη όπου δεν υπάρχει κακοποίηση των ζώων ιδιαίτερα από μεγάλες εταιρείες και όπου τα παλιά δάση προστατεύονται.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΦΗΣ ΞΑΝΘΟΥ

Το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης βρίσκεται υπό απειλή, με το επερχόμενο Brexit να ανοίγει την πιθανότητα περαιτέρω αποχωρήσεων κρατών μελών (με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης), με τα ακροδεξιά κόμματα να αποκτούν εφήμερη δημοτικότητα προωθώντας ευρωσκεπτικιστικές πρακτικές και τους πολίτες να νιώθουν ότι το ευρωπαϊκό όραμα δεν τους αγγίζει πλέον.

Έχουμε αρχίσει να θεωρούμε δεδομένα και κεκτημένα τα πολλαπλά οφέλη που έχουμε ως πολίτες και ως χώρα λόγω της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με κίνδυνο να αυξάνονται οι φωνές που επιμένουν ότι δεν έχουμε κανένα κέρδος από την συμμετοχή μας.

Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Κατέρχομαι ως υποψήφια γιατί πιστεύω ακράδαντα στο ευρωπαϊκό όραμα και θέλω να εργαστώ για να υπάρξει περαιτέρω εναρμόνιση των κρατών μελών με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για διεύρυνση των δυνατοτήτων που προσφέρονται στους Ευρωπαίους πολίτες και για επίλυση των κοινωνικό-οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τόσο τον τόπο μας όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αναγνωρίζω πως έχουν προκύψει και αντιλαϊκές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά να σας υπενθυμίσω πως ήταν αποφάσεις που λήφθηκαν ουσιαστικά από την πλειοψηφία των ηγεσιών των κρατών μελών και όχι το ευρωκοινοβούλιο. Οφείλουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες να διεκδικήσουμε την άρση του δημοκρατικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συσπειρώσουμε τις ευρωπαϊκές μας συμμαχίες για να πετυχαίνουμε πιο λαϊκές και ωφέλιμες αποφάσεις.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΣΤΕΛΛΑ

Είναι πλεονέκτημα να είσαι νέα. Όλοι οι νέοι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, για την πατρίδα μας, την ιστορία μας, τη Δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική ισότητα.

Όμως για εμάς τους νέους ανθρώπους τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Οι εκπαιδευτικές ελλείψεις, αναγκάζουν τους περισσότερους μαθητές να στραφούν προς την παραπαιδεία. Για να παταχθεί η παραπαιδεία χρειάζεται ολική και ριζική μεταρρύθμιση του Εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ταυτόχρονα, θεωρώ ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η καθιέρωση του ολοήμερου σχολείου.

Είμαστε πλέον η γενιά των 600 ή των 800 ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο να παντρευτεί και να τολμήσει να κάνει οικογένεια; Για αυτό και θεωρώ ότι επιβάλλεται η θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού.

Τα ναρκωτικά αποτελούν πλέον στην Κύπρο μεγάλη μάστιγα. Η πρόληψη αποτελεί ένα βασικό όπλο καταπολέμησης τους. Για αυτό και πρέπει να δημιουργηθούν εναλλακτικοί χώροι διασκέδασης απαλλαγμένα από τη διάθεση και χρήση εξαρτήσεων (κυρίως τσιγάρο και αλκοόλ) και να καταστεί υποχρεωτική η επίδειξη ταυτότητας για πρόσβαση στην αγορά ουσιών που προκαλούν εξαρτήσεις όπως τσιγάρο και αλκοόλ.

Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό είναι το θέμα του θεσμού της δικαιοσύνης. Επιβάλλεται πλέον μια ριζική μεταρρύθμισή του όλου συστήματος της δικαιοσύνης, έτσι ώστε η δικαιοσύνη να απονέμεται έγκαιρά και αντικειμενικά.

Για αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι εμείς οι νέοι οφείλουμε να αναλάβουμε δράση για να έχουμε λόγο και ρόλο στο παρόν και στο μέλλον που σχεδιάζεται για εμάς. Είναι τιμή μου που κατέρχομαι ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο Συμμαχία-Οικολόγοι. Ένα ψηφοδέλτιο που δίνει ρόλο και λόγο τόσο στους νέους όσο και στις γυναίκες.

Γιατί όταν σχεδιάζεται το μέλλον μας θέλω να είμαι εκεί.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΣΑΚΑΔΑΚH

Βλέπουμε τα ποσοστά ανεργίας να παραμένουν ψηλά και τους νέους μας να φεύγουν γιατί δεν μπορεί το κράτος να τους αξιοποιήσει στη χώρα τους. Οι λύσεις δεν βρίσκονται σε προγράμματα μερικής απασχόλησης, αλλά σε μια κυκλική οικονομία με στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη βιώσιμη γεωργία, αλλά και στους τομείς της παιδείας και της υγείας. Εκεί βρίσκονται οι δουλειές με αξία για την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Μπορεί οι κυβερνώντες να μιλούν για success story, όμως οι απλοί πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και αναμένουν από εμάς λύσεις. Δεν

μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκδιώχνονται από τα σπίτια τους και πως πλέον συναντούμε άστεγους μεταξύ μας.

Τη στιγμή που η οικονομία είναι στο κόκκινο η γυναίκα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Γυναίκες με πολλαπλούς ρόλους αναζητούν εναγωνίως θέσεις εργασίας, και τελικά πλήττονται από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Με πρόφαση την ανάπτυξη, καταστρέφουν τον Ακάμα, τις παραλίες μας, τις ορεινές περιοχές, τα πάρκα και τους βιότοπους μας. Κτίζουν ανεξέλεγκτα ουρανοξύστες και αυτοκινητόδρομους και περιορίζουν με θράσος το οξυγόνο που αναπνέουμε.

Σας καλώ λοιπόν να μας εμπιστευτείτε και να δουλέψουμε μαζί για να πετύχουμε για τον τόπο μας και για την Ευρώπη που θέλουμε να δούμε. Να δουλέψουμε μαζί για την κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία συνδέεται με το περιβάλλον, την υγεία και την παιδεία, την ισότητα και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για τον κάθε άνθρωπο. Να δουλέψουμε μαζί για την Ευρώπη των Πολιτών!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Δρ.ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Στον αγώνα για τη Λευτεριά της Κυπριακής πατρίδας μας, για να κάνουμε «Το Χρυσοπράσινο φύλλο το ριγμένο στο Πέλαγο» ειρηνικό, ευήμερο με ευτυχισμένους όλους τους Κύπριους.

Με συμμετοχή στους αγώνες του Λαού μας με εντιμότητα, ήθος, ειλικρίνεια, με μια έγνοια μόνο την Πατρίδα και το Λαό μας. Έφτασα (με ευτύχισε ο θεός) σε αυτή την ηλικία. Με μια λατρεμένη οικογένεια.

Τι άλλο θα ήθελε ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;

Κι όμως ο άνθρωπος – πολίτης Δώρος Χριστοδουλίδης, δεν μπορεί να ησυχάσει, Γιατί η Πατρίδα στενάζει κάτω από τη μπότα του κατακτητή.

Γι’ αυτό δέχτηκα την ομόφωνη έκκληση της Κεντρικής Γραμματείας της Συμμαχίας για συμμετοχή μου στο κοινό ψηφοδέλτιο με τους συναγωνιστές Οικολόγους.

Δεν θα ήμουν απόλυτα ειλικρινής αν δεν έλεγα και τον δεύτερο λόγο που με ώθησε να αποδεχτώ τη συμμετοχή στον αγώνα των Ευρωεκλογών.

Όσο αναπνέω θα αγωνίζομαι.

Έμαθα να αγωνίζουμαι και μετά πολλών και μόνος. Η ηλικία και η χορτασμένη με δράση ζωή μου, δεν συμβιβάζονται ούτε με την κατοχή ούτε όμως με τον ηλικιακό Ρατσισμό.

Εμπρός όλοι μαζί όλοι μπροστά.

Η Συμμαχια-Οικολόγοι θα κερδίσουν έδρα στην Ευρωβουλή.

#Επίσημηπαρουσίαση #ΥποψήφιοιΕυρωβουλευτές #ΣυμμαχίαΟικολόγοι

31 views0 comments