Πόρισμα Ερευνητικής Επιτροπής για ΣυνεργατισμόΤο πόρισμα της έρευνας για Συνεργατισμό χρήζει αναλυτικής μελέτης. Αλλά υπάρχουν σημεία που είναι καταπέλτης τόσο για τον Υπουργό Οικονομικών όσο και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος ενώ γνώριζε όπως το πόρισμα αναφέρει, ότι οι χειρισμοί του Υπουργού του δεν ήταν οι σωστοί, δεν τον έπαυσε.

Δυστυχώς η Συμμαχία Πολιτών επιβεβαιώθηκε όταν εδώ και χρόνια προειδοποιούσε για το γεγονός ότι:

• Ο Υπουργός Οικονομικών διόρισε Συναγερμικούς φίλους και συμμαθητές του, με αμφισβητούμενη πείρα και ικανότητες, να διοικήσουν τον Συνεργατισμό. • Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες και ασήκωτες ευθύνες για την αναποτελεσματική διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. • Ενώ γνώριζαν τα προβλήματα, για μια πενταετία ολιγώρησαν στην εξυγίανση με αποτέλεσμα να γίνουν ελάχιστα για να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον Συνεργατισμό. • Η όλη διαδικασία πώλησης της Συνεργατικής Τράπεζας έγινε λανθασμένα και με τρόπο που αποδυναμώθηκε η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης ενώ ενισχύθηκε η θέση της Ελληνικής Τράπεζας.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών για το Συνεργατισμό, είναι βαρύτατες.

Για αυτό και απαιτούμε όπως ο Υπουργός Οικονομικών είτε παραιτηθεί είτε παυθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απαιτούμε όπως αναζητηθούν και αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε πως μόνο όταν ψηφιστεί η Πρόταση Νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για «Προσωπική Αστική Ευθύνη Πολιτικών και Κρατικών αξιωματούχων», ώστε κρατικοί αξιωματούχοι ή δημόσιοι λειτουργοί που είτε με παραλείψεις τους είτε με δόλο πλήττουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των πολιτών της, να πληρώνουν και τον λογαριασμό, θα σταματήσει αυτή η κουλτούρα της ανευθυνότητας και της κακοδιαχείρισης.

#Πόρισμα #Ερευνητικήεπιτροπή #Συνεργατισμός #ΥπουργόςΟικονομικών #Παραίτηση #ΓενικόςΕισαγγελέας

14 views0 comments