Εθνική Στρατηγική ΣτέγασηςΤην ανάγκη στενής παρακολούθησης και εγρήγορσης αναφορικά με την πορεία των τιμών των κατοικιών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τιμών των διαμερισμάτων στη Λεμεσό, που ωθούνται ανοδικά λόγω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, επισημαίνει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

Οι επισημάνσεις αυτές δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν αφού εδώ και αρκετούς μήνες το πρόβλημα είναι περισσότερο από φανερό ειδικότερα στην Λεμεσό αλλά και σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου.

Έχουμε εδώ και μήνες αποστείλει στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη την πρόταση μας για συλλογικό σχεδιασμό Εθνικής Στρατηγικής Στέγασης με στόχο σε συνεργασία με τον ΚΟΑΓ να ανεγερθούν διαμερίσματα και κατοικίες που θα είναι οικονομικά προσβάσιμες για ενοίκιο και για αγορά από Συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές τιμές της αγοράς.

Θέλουμε να εκφράσουμε την διαχρονική μας στήριξη προς τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης και να επαναλάβουμε πως έχει τεράστιο έργο να επιτελέσει για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στέγαση λόγο της μείωσης των εισοδημάτων τους, της αύξησης των ενοικίων και την αδυναμία πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Έχουμε καταθέσει εδώ και μερικούς μήνες την πρόταση μας για Εθνική Στρατηγική Στέγασης τόσο στον Υπουργό Εσωτερικών όσο και στο προηγούμενο ΔΣ του ΚΟΑΓ όπως επίσης έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για διοικητική αυτονομία του ΚΟΑΓ χωρίς να είναι δέσμιος από την πολιτική έγκριση των σχεδίων του από το Υπουργείο. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Λιλλήκα με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑΓ.

Θα στηρίξουμε όσες πολιτικές είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Λογικές που απορρέουν από ιδεολογικές αγκυλώσεις πως όλα τα ρυθμίζει η αγορά και που κράτησαν τον ΚΟΑΓ ανενεργό για 6 χρόνια δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βιώνουμε σήμερα με τους άστεγους, φοιτητές να διακόπτουν τις σπουδές τους και νεαρά ζευγάρια να μην μπορούν να ξεκινήσουν την ζωή τους αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στέγη.

Ο ΚΟΑΓ οφείλει να επιτελέσει κοινωνικό έργο.

#ΕθνικήΣτρατηγικήΣτέγασης #ΚΟΑΓ #ΚεντρικήΤράπεζα

27 views0 comments