Αποτελέσματα στην Κυπριακή ΑΟΖΕυχαριστούμε τον Υπουργό Ενέργειας και τους εκπροσώπους της εταιρείας Exxon-Mobil για την ενημέρωση που μας έκαναν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα αποτελέσματα στο στόχο Γλαύκος πρέπει να τα αναλύσουμε προσγειωμένα, με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία.

Το ενεργειακό μας πρόγραμμα δεν χωρεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Σεβόμαστε κάποια πράγματα που ειπωθήκαν στη σημερινή κλειστή συνεδρίαση και δεν θα προβούμε σε περαιτέρω τοποθετήσεις.

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι χαιρετίζουμε τις προθέσεις της Exxon-Mobil για να συνεχίσει τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς στο οικόπεδο 10 καθώς επίσης και την πρόθεση της που επαναβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να διερευνήσει μέχρι τέλους τις προοπτικές για τη δημιουργία ενός βιώσιμου σταθμού υγροποίησης (LNG) στην Κύπρο.

Θα πρέπει αυτά τα αποτελέσματα αλλά και τον περαιτέρω ενεργειακό μας σχεδιασμό να τον προχωρήσουμε με τους συμμάχους μας στην Ανατολική Μεσόγειο των οποίων τα συμφέροντα είναι ταυτισμένα με τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κυρίως να υπάρχει συντονισμός, ενημέρωση και κοινή δράση των πολιτικών δυνάμεων για να στηρίξουμε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Το ενεργειακό μας πρόγραμμα δεν χωρεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες

#ΚυπριακήΑΟΖ #ExxonMobil #Τερματικό #LNG #e #ΕυρωπαϊκήΈνωση

7 views0 comments