Κοινωνικό έργο ΚΟΑΓΣτην σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης παρουσίασε τον Προϋπολογισμό του για το έτος 2019.

Θέλουμε να εκφράσουμε την διαχρονική μας στήριξη προς τον Οργανισμό και να επαναλάβουμε πως έχει τεράστιο έργο να επιτελέσει για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στέγαση λόγο της μείωσης των εισοδημάτων τους, της αύξησης των ενοικίων και την αδυναμία πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Έχουμε καταθέσει εδώ και μερικούς μήνες την πρόταση μας για Εθνική Στρατηγική Στέγασης τόσο στον Υπουργό Εσωτερικών όσο και στο προηγούμενο ΔΣ του ΚΟΑΓ.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Λιλλήκα με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑΓ.

Θα στηρίξουμε όσες πολιτικές είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Λογικές που απορρέουν από ιδεολογικές αγκυλώσεις πως όλα τα ρυθμίζει η αγορά και που κράτησαν τον ΚΟΑΓ ανενεργό για 6 χρόνια δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βιώνουμε σήμερα με τους άστεγους, φοιτητές να διακόπτουν τις σπουδές τους και νεαρά ζευγάρια να μην μπορούν να ξεκινήσουν την ζωή τους αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στέγη.

Ο ΚΟΑΓ οφείλει να επιτελέσει κοινωνικό έργο.

#ΚΟΑΓ #ΕθνικήΣτρατηγικήΣτέγασης #Προυπολογισμός

4 views0 comments