Ψήφιση Ταμείου ΥδρογονανθράκωνΗ υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί εθνικό στόχο. Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και προπαντός ενότητα θα πρέπει να αξιολογούμε το κάθε βήμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα προς όφελος της Πατρίδας και του λαού μας.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Exxon Mobil για την ανακάλυψη στον στόχο "Γλαύκος" στο Οικόπεδο 10 αλλά και την προσήλωση της εταιρίας στην κατασκευή τερματικού LNG ενισχύουν τις ενεργειακές προοπτικές της Πατρίδας μας.

Η ανάγκη θεσμοθέτησης του Ταμείου Υδρογονανθράκων ( Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων) είναι δεδομένη. Για αυτό στηρίξαμε το νομοσχέδιο.

Εκφράσαμε τις δικές μας ανησυχίες και καταθέσαμε στην Επιτροπή Οικονομικών τις Τροπολογίες μας οι οποίες διασφαλίζουν την αποσύνδεση των εσόδων του Ταμείου με την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, την διαφάνεια, τον έλεγχο, και την θεσμοθέτηση της Αστικής Προσωπικής Ευθύνης όσων θα το διαχειρίζονται.

Για εμάς προέχει Κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις να παραμείνουμε, σοβαροί, ενωμένοι σε συντονισμό και χωρίς αχρείαστες δημόσιες αντιπαραθέσεις γύρω από το Εθνικό αυτό θέμα των ενεργειών μας σχεδιασμών.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι έγινε δεκτή η πάγια μας θέση για αποσύνδεση των εσόδων του Ταμείου με την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και την υπερψήφιση της σχετικής Τροπολογίας. Δεδομένου αυτού αλλά και του γεγονότος ότι οι κανονισμοί για την λειτουργία του Ταμείου θα συζητηθούν στην Επιτροπή Οικονομικών εκτεταμένα , αποσύρουμε σήμερα τις τροπολογίες μας και θα τις καταθέσουμε κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών.

Τα Εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Με αυτή την αρχή θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε.

#ΤαμείοΥδρογονανθράκων #Φυσικόαέριο #ΕπιτροπήΟικονομικών #Δημόσιοχρέος

24 views0 comments