ΓεΣΥ - Άμεση ψήφιση των κανονισμώνΚατ’ αρχάς χαιρετίζουμε το γεγονός πως ο ΠΙΣ μετά από αρκετές εβδομάδες αποχής από τον διάλογο, μετά από την συλλογή υπογραφών για την μη ένταξη γιατρών στο ΓεΣΥ αλλά και μετά από τις επιθέσεις και λεκτικούς χαρακτηρισμούς μερίδας της ηγεσίας του εναντίον ομάδων που στηρίζουν το ΓεΣΥ, προσήλθε στο διάλογο με το Υπ. Υγείας και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις όσον αφορά τους κανονισμούς που αφορούν τους γενικούς γιατρούς.

Αυτό θεωρούμε ότι έγινε γιατί πολύ μεγάλος αριθμός γενικών ιατρών, πέρα των 250 έχουν γραφτεί στο ΓεΣΥ και θα έπρεπε ο ΠΙΣ να καταθέσει τις απόψεις του.

Θέση μας είναι ότι πρώτο, θα πρέπει να πάνε σε άμεση ψήφιση στην Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους γενικούς γιατρούς για να ετοιμαστούν τα συμβόλαια αυτών που έχουν εγγραφεί ως γενικοί γιατροί στο σύστημα.

Να συνεχιστεί ο διάλογος για τους ειδικούς γιατρούς με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση αλλά και να συνεχιστεί ο διάλογος του ΟΑΥ με τους γιατρούς οι οποίοι επέλεξαν να εγγραφούν στο ΓεΣΥ και να λάβει και τις δικές τους απόψεις και εισηγήσεις για ένα καλύτερο και ποιοτικότερο σύστημα Υγείας για τους ασθενείς.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι το ΓεΣΥ προχωρά.

Η Κύπρος δεν θα είναι πια η τελευταία χώρα η οποία δεν θα έχει σύστημα Υγείας. Οι δεκάδες χιλιάδες των ασθενών αλλά και όλοι οι Κύπριοι πολίτες πρέπει να νοιώθουν αισιόδοξοι ότι έρχονται καλύτερες ημέρες στο τομέα της Υγείας.

#ΓεΣΥ #ΠΙΣ #Κανονισμοί #Κύπριοιγιατροί #ΟΑΥ

2 views0 comments