Πρόταση Νόμου: Έκδοση Πολεοδομικών - Οικοδομικών ΑδειώνΧαιρετίζουμε το γεγονός ότι μετά την κατάθεση των Προτάσεων Νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών, χθες Υπουργείο Εσωτερικών και ΕΤΕΚ, συζήτησαν το θέμα.

Η Πρόταση μας ουσιαστικά αποσκοπεί στο να αντικατασταθούν οι σημερινές χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως συμβαίνει στα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη σήμερα, με ανάληψη ευθύνης και θα φέρει και κυρώσεις ο υπεύθυνος μελετητής ενός έργου, ο οποίος υπογράφοντας και καταθέτοντας το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης θα αναλαμβάνει και την προσωπική ευθύνη ότι συνάδει με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι θα τερματιστεί η μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι μπορεί σήμερα να περιμένουν ένα και δυο χρόνια για να εξασφαλίσουν μια άδεια για να κτίσουν το σπίτι τους ή για να ανεγερθεί μια μικρή πολυκατοικία.

Οι Προτάσεις μας ήδη συζητούνται στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής και ως Συμμαχία Πολιτών προγραμματίζουμε συναντήσεις τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και με το ΕΤΕΚ για να ανταλλάξουμε απόψεις και να προωθήσουμε αυτή την αναγκαία μεταρρύθμιση.

#ΠρότασηΝόμου #Πολεοδομία #άδειες #ΥπουργείοΕσωτερικών #ΕΤΕΚ

12 views0 comments