ΓεΣΥ - Σιζόπουλος, ΠαπαδόπουλοςΣιζόπουλος - Παπαδόπουλος

Είναι εμφανής η προσπάθεια που επιχειρούν οι κύριοι Παπαδόπουλος και Σιζόπουλος, να μεταθέσουν τη συζήτηση για το ΓεΣΥ και να στρέψουν, με προσωπικές επιθέσεις, την προσοχή των πολιτών σε άλλα θέματα.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και αυτό που επηρεάζει άμεσα τη ζωή τους είναι η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Τί έχει κάνει ο κ. Παπαδόπουλος για να βοηθήσει στην υλοποίηση του ΓεΣΥ;

 1. Πρότεινε μίνι ΓεΣΥ και άλλες νέες ιδέες σε ανύποπτο χρόνο για να υποσκάψει το ΓεΣΥ.

 2. Αρνήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος την εισήγηση του κ. Λιλλήκα για να υπογράψει κοινή δήλωση για στήριξη του ΓεΣΥ χωρίς αναβολές, στην τελευταία σύσκεψη αρχηγών στο Προεδρικό.

 3. Κρατά ίσες αποστάσεις μεταξύ της ηγεσίας του ΠΙΣ που υποσκάπτει το ΓεΣΥ και όσων αγωνίζονται για να το εφαρμόσουν.

 4. Στην επίθεση του Αντιπροέδρου του ΠΙΣ εναντίον του Υπουργού Υγείας για πλαστογραφία βρήκε τρόπο ο κ. Παπαδόπουλος να επιτεθεί στον Υπουργό.

Τί έχει κάνει ο κ. Σιζόπουλος για να βοηθήσει στην υλοποίηση του ΓεΣΥ;

 1. Θυμήθηκε πριν από λίγες ημέρες να κάνει παρουσίαση του δικού του ΓεΣΥ.

 2. Ζητά αναβολή του.

 3. Στη Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το σταύρωμα κονδυλίων του προϋπολογισμού του ΟΚΥΠΥ ο κ. Σιζόπουλος προσήλθε με ένα μεγάλο αριθμό τροπολογιών προσπαθώντας να φρενάρει την αυτονόμηση και την ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

 4. Όντας γιατρός και πρόεδρος κόμματος ο κ. Σιζόπουλος ο οποίος υπερψήφισε τα νομοσχέδια του ΓεΣΥ ακόμη να απαντήσει αν θα ενταχθεί ή όχι στο ΓεΣΥ.

Ως Συμμαχία Πολιτών πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες γιατί πιστεύουμε και θέλουμε να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ.

 1. Συμβάλαμε να λυθούν οι διαφορές μεταξύ ΠΑΣΥΝΟ και Υπουργείου Υγείας και ο κ. Παμπορίδης προς τιμή του το παραδέχτηκε δημόσια.

 2. Πριν από δυο μήνες με επιστολή του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών προς τον Υπουργό Υγείας και στον ΟΑΥ εισηγηθήκαμε την ικανοποίηση τριών από τις απαιτήσεις των γιατρών ( που δεν άλλαζαν τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ) για να προχωρήσουμε μπροστά.

 3. Εισηγηθήκαμε τη σύσταση Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής η οποία θα συμβουλεύει σε επιστημονικά θέματα που αφορούν στην λειτουργία του ΓεΣΥ. Και ο ΟΑΥ το υιοθέτησε.

 4. Καταθέσαμε Πρόταση Νόμου για την αλλαγή του Περί εγγραφής Ιατρών νόμου, ώστε να μην έχει πλέον την πλειοψηφία ο ΠΙΣ στο συμβούλιο εκείνο το οποίο αποφασίζει με επαγγελματικά και επιστημονικά μόνο κριτήρια για το ποιος δικαιούται να ασκήσει το επάγγελμα της ιατρικής στην Κύπρο.

 5. Καταθέσαμε Πρόταση Νόμου φοροαπαλλαγής των πολιτών από τα ιατρικά τους έξοδα μέχρι την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Η φοροαπαλλαγή θα γίνεται δεδομένου ότι οι πολίτες θα καταθέτουν αποδείξεις των ιατρικών εξόδων τους στο Φόρο Εισοδήματος.

 6. Οργανώνουμε ημερίδες στις οποίες ενημερώνουμε πολίτες αλλά και γιατρούς για τα οφέλη που όλοι θα έχουμε από την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓεΣΥ

3 views0 comments