Αναβάθμιση ψευδοκράτους μέσω ΟΥΝΦΙΚΥΠΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η προσπάθεια της Τουρκίας και του ψευδοκράτους να αναβαθμίσουν το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο μέσω σύναψης συμφωνίας με ΟΥΝΦΙΚΥΠ, πρέπει να αναχαιτιστεί άμεσα.

Η Κυβέρνηση οφείλει να εκμεταλλευτεί το πολύ αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ακόμη και χώρες που παραδοσιακά στήριζαν την Τουρκία, σήμερα διαπιστώνουν ότι πρέπει να αλλάξουν στάση. Για αυτό και το κλίμα μας ευνοεί να ζητήσουμε κυρώσεις για την Τουρκία. Μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει η Τουρκία και αυτό αποδείχτηκε και στην αντιπαράθεση που είχε με τις ΗΠΑ.

Η Κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί έντονα και άμεσα και να αξιοποιήσει τις φίλες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και να ζητήσει άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να αποτραπεί η όποια σύναψη συμφωνίας μεταξύ ψευδοκράτους και ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η συμφωνία για τους όρους εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έγινε από τον Εθνάρχη Μακάριο και είναι συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Εθνών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΟΥΝΦΙΚΥΠ #Κυπριακόςστρατός

3 views0 comments