Συνάντηση με ΟΑΥΠρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

Σύνθημα μας πρέπει να είναι: στηρίζουμε γιατρούς του ΓεΣΥ. Η δύναμη του πολίτη είναι η ισχυρότερη που υπάρχει και καλώ τους πολίτες να ασκήσουν αυτή τη δύναμη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΥ για τη σημερινή συνάντηση η οποία έγινε μετά από αίτημα μας για να ενημερωθούμε για το πως προχωρά η υλοποίηση του ΓεΣΥ.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση όπου σε λίγο ολοκληρώνεται η εγγραφή των οικογενειακών γιατρών και εκφράζω την ικανοποίηση μας γιατί μέχρι στιγμής έχει εγγραφεί ένας μεγάλος αριθμός γιατρών στο ΓεΣΥ και εκφράζω την ευχή όπως και οι γιατροί των ειδικοτήτων ακολουθήσουν το παράδειγμα των ειδικών παθολόγων.

Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την υγεία για κερδοσκοπία.

Όπως είπα πολλές φορές, το τρένο το ΓεΣΥ έχει ξεκινήσει. Δεν θα αφήσουμε κανένα να μπει εμπόδιο στην πορεία του και να τερματίσει στο σταθμό.

Για εμάς είναι εθνικό στοίχημα. Δεν θα δεχθούμε καμιά αναβολή. Ως Συμμαχία Πολιτών μεταφέραμε αυτό το μήνυμα και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η συζήτηση για αναβολή έστω και μερικών μηνών θα οδηγήσει στην ακύρωση του ΓεΣΥ.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ταυτόχρονα και για ενημέρωση των πολιτών αλλά και των γιατρών με ημερίδες. Ήδη, αυτή την εβδομάδα, έχουμε την πρώτη συγκέντρωση με γιατρούς όπου με ένα συνεργάτη μας γιατρό και ακαδημαϊκό θα φροντίσουμε να ενημερωθούν οι γιατροί για τις λεπτομέρειες του ΓεΣΥ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι γιατροί στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι θύματα παραπληροφόρησης από την ηγεσία του ΠΙΣ. Αυτό διαφαίνεται πλέον και από την παραίτηση που είχαμε από την ηγεσία του ΠΙΣ και είναι προς τιμή του γιατρού που δημόσια εξέφρασε το αυτονόητο: ότι είναι υποχρέωση των γιατρών που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη να υπηρετούν την υγεία του πολίτη.

Ταυτόχρονα, θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου, μετά και τη σημερινή παραίτηση που είχαμε από την ηγεσία του ΠΙΣ, για το ήθος και την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τη μεγάλη μερίδα των γιατρών μας.

Το ΓεΣΥ για μας δεν αποτελεί ζήτημα κυβερνητικής ή αντιπολιτευτικής πολιτικής. Είναι ένα εθνικό στοίχημα το οποίο έχουμε υποχρέωση να το κερδίσουμε.

Κλείνω, καλώντας τους πολίτες να απευθυνθούν προσωπικά ο καθένας στους γιατρούς του και να τους ρωτήσει εάν θα εγγραφούν στο ΓεΣΥ. Γιατί ως πολίτες θα ξεκινήσουμε να συνεισφέρουμε από τον Μάρτιο για να δημιουργηθεί το ταμείο για το ΓεΣΥ και θα είναι κρίμα, πολίτες να διπλοπληρώνουν.

Δηλαδή να συνεισφέρουν στο ΓεΣΥ και να πληρώνουν και τον γιατρό τους αν αυτός μείνει εκτός του ΓεΣΥ. Σύνθημα μας πρέπει να είναι στηρίζουμε γιατρούς του ΓεΣΥ. Η δύναμη του πολίτη είναι η ισχυρότερη που υπάρχει και καλώ τους πολίτες να ασκήσουν αυτή τη δύναμη.

Πρόεδρος ΟΑΥ

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ διεξοδική συζήτηση για την πορεία των εξελίξεων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Η Συμμαχία Πολιτών σταθερά στηρίζει το ΓεΣΥ.

Το σύστημα υγείας που χτίζεται είναι ένα συλλογικό στοίχημα της κοινωνίας. Προσπάθεια μας είναι να χτιστεί αυτός ο θεσμός για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δεν είναι για τους επόμενους τρεις μήνες.

Σε αυτή την προσπάθεια η στήριξη των κομμάτων πρέπει να είναι δεδομένη.

Η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας είναι απόρροια της κοινωνικής αναγκαιότητας.

Εμείς υποσχεθήκαμε στον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών ότι με συνέπεια θα υλοποιήσουμε τις πολιτικές αποφάσεις και τους σχεδιασμούς όπως έχουν ομόφωνα αποφασιστεί.

#ΟΑΥ #ΓεΣΥ #Κύπριοιγιατροί

2 views0 comments