Πρόταση για Κατώτατο μισθόΧαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να αποταθεί στο Κλιμάκιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας το οποίο φτάνει στην Κύπρο γύρω στα μέσα Μαρτίου ώστε να κάνει τις πρώτες επαφές που αφορούν το θέμα της θέσπισης Εθνικού Κατώτατου Μισθού.

Ως Συμμαχία Πολιτών αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί μέσα από την Πρόταση που καταθέσαμε για θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού, την πίεση που ασκήσαμε και με ημερίδα που διοργανώσαμε, πετύχαμε να ξεκινήσει στην Επιτροπή Εργασίας η συζήτηση αλλά και ο κοινωνικός διάλογος για τον κατώτατο μισθό σε όλα τα επαγγέλματα και η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μελέτες.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στους μισθούς πείνας που δίνονται σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας κυρίως του ιδιωτικού τομέα και στους νέους επιστήμονες.

Μόνο έτσι θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, θα μειωθεί το κύμα μετανάστευσης των νέων επιστημόνων μας, θα μειωθούν τα επιδόματα που δίνει το κράτος στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες και θα αυξηθούν οι αγορές και οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών.

#Κατώτατοςμισθός #ΔιεθνήςΟργάνωσηΕργασίας #Κυβέρνηση

6 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης