ΓεΣΥ - Προσκόμματα ΠΙΣΗ ηγεσία του ΠΙΣ αντί να καταθέσει μια εποικοδομητική πρόταση για το ΓεΣΥ, ενοχλείται κάθε φορά που ακούει ότι γιατροί ή εκπρόσωποι του συζητούν με τον ΟΑΥ για πρόταση/μνημόνιο συναντίληψης. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο, να κατηγορούν τον Υπουργό για πλαστογράφηση.

Η πραγματικότητα που πονάει την ηγεσία του ΠΙΣ είναι ότι, ναι, γιατροί μέλη του, έχουν αντιληφθεί ότι η ηγεσία του ΠΙΣ δεν εκπροσωπεί τον ιατρικό κόσμο αλλά την τσέπη τους. Την ώρα που η ηγεσία του ΠΙΣ προσπαθεί να διαφυλάξει τα εκατομμύρια μαύρα τους ευρώ, συνάνθρωποι μας πεθαίνουν επειδή το σύστημα υγείας που προσφέρεται για τους πολίτες αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Επιτέλους ας αντιληφθούν ότι χωρίς ΓεΣυ θα συνεχίσουν να πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας του ότι δεν μπορούν να χρυσοπληρώσουν κάποιους ιδιώτες γιατρούς.

Όσον αφορά στο λεγόμενο ιδιωτικό ΓεΣΥ, δεν θα είναι τίποτε άλλο από μια παραλλαγή του σημερινού συστήματος όπου όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια επισκέπτονται ιδιωτικούς γιατρούς και κλινικές.

Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά ο πολίτης θα πληρώνει πολύ πιο ακριβά την υγεία του καθώς το σύστημα θα πρέπει να ανατροφοδοτείται οικονομικά για να επιβιώσει με αποτέλεσμα να υποβάλλουν τον πελάτη τους σε αχρείαστες και δαπανηρές εξετάσεις ώστε να τον παραπέμπουν στα συνεργαζόμενα μέλη τους. Στην ουσία θα απομυζούν τον ασθενή για να πλουτίζουν αυτοί.

Ο ασθενής στο ιδιωτικό ΓεΣΥ δεν θα καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες όταν θα φτάνει στην τρίτη ηλικία (ηλικία κατά την οποία έχει τις μεγαλύτερες δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) αλλά ανασφάλιστοι θα μένουν και όσοι υποφέρουν από σπάνια νοσήματα ή σοβαρές ασθένειες.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε την Κυβέρνηση να εντατικοποιήσει:

1) την σωστή ενημέρωση των γιατρών για τα πλεονέκτημα του Συστήματος. Η ενημέρωση θα πρέπει να στοχεύει σε Κύπριους γιατρούς που εργάζονται στην Κύπρο, σε Κύπριους γιατρούς μου εργάζονται στο εξωτερικό και σε Ελλαδίτες ιατρούς.

2) την συζήτηση με τους ιατρούς που έχουν καλή θέληση για την εφαρμογή του ΓεΣΥ όλων των εισηγήσεων τους που βελτιώνουν την ποιότητα του Συστήματος χωρίς να αλλάζουν την φιλοσοφία τους.

#ΠΙΣ #ΓεΣΥ #ΟΑΥ

29 views0 comments