Μάστιγα παραπαιδείαςΗ μάστιγα της παραπαιδείας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Για δεκαετίες τώρα γονείς και μαθητές τρέχουν τα απογεύματα από το ένα φροντιστήριο στο άλλο (νόμιμο και μη) δημιουργώντας κουρασμένους και αγχωμένους μαθητές και γονείς που εργάζονται για να καλύψουν τα κονδύλια των ιδιαιτέρων. Ταυτόχρονα το κράτος χάνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη φοροδιαφυγή.

Για να παταχθεί η παραπαιδεία χρειάζεται ολική και ριζική μεταρρύθμιση του Εκπαιδευτικού μας συστήματος. Να σχεδιαστεί ένα σύγχρονο σύστημα που θα δημιουργεί μαθητές σκεπτόμενους με κριτική σκέψη και που θα καλλιεργεί δεξιότητες και θα τους ωθεί στην έρευνα και την καινοτομία.

Ταυτόχρονα ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ακράδαντα στην αναγκαιότητα του ολοήμερου σχολείου. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ξεκινήσει ένα σοβαρό σχεδιασμό ώστε να ενισχύσει τα σχολεία με υποδομές και εξοπλισμό για να μπορέσει να λειτουργήσει παγκύπρια το ολοήμερο σχολείο.

Με τα ολοήμερα σχολεία:

  1. Θα παταχθεί η παραπαιδεία και η φοροδιαφυγή.

  2. Θα μειωθεί το κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό για την εκπαίδευση των παιδιών.

  3. Θα μειωθεί δραστικά το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται κατά τις απογευματινές ώρες.

  4. Οι μαθητές θα έχουν έμπειρους εκπαιδευτικούς που θα τους βοηθούν με τα μαθήματα τους και θα τους καλύπτουν τα όποια κενά.

  5. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς.

  6. Τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά τα απογεύματα τους και θα έχουν χρόνο κοινωνικοποίησης με τους συμμαθητές τους.

#Παραπαιδεία #Μάστιγα #γονείς #μαθητές #Εκπαιδευτικόσύστημα

7 views0 comments