Κυπριακό - Δηλώσεις ΑκιντζίΟ Ακιντζί προσγειώνει όσους ακόμα τρέφουν αυταπάτες ότι η Τουρκία συζητά τάχατες για κατάργηση των εγγυήσεων. Η Τουρκία σπρώχνει τις εξελίξεις τον Ιούνιο λίγο πριν το ψήφισμα για ανανέωση ή αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από την Κύπρο.

Στήνει σκηνικό εκβιασμού με χρονοδιαγράμματα και εκβιασμούς. Η επικέντρωση στο εδαφικό και στην περίφημη πολιτική ισότητα δεν είναι τίποτε άλλο από επαναφορά της διαπραγμάτευσης στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού αφήνοντας εκτός συζήτησης τις πτυχές της ασφαλείας και των στρατευμάτων που θεωρεί κεκτημένα και εκτός διαπραγμάτευσης.

Για άλλη μια φορά ενώ η Τουρκία σχεδιάζει και υλοποιεί τα πλάνα της, εμείς επιμένουμε να μην μελετούμε τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε και τα δυο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να επενδύουν στη ψευδαίσθηση ότι ο Ερντογάν θα δείξει πνεύμα συναίνεσης στο ζήτημα της αποχώρησης τουρκικών στρατευμάτων και κατάργησης των εγγυήσεων.

Με τέτοιες αβάσιμες προσδοκίες κι επιμονή στις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καλοκαίρι θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

#Ακιντζί #ΟΥΝΦΙΚΥΠ #Πολιτικήισότητα #ΠροκλήσειςΤουρκίας

1 view0 comments