ΓεΣΥ - Παραπλανητικό φυλλάδιο ΠΙΣΤο ΓεΣΥ συζητείται εδώ και πολλά χρόνια. Δαπανήθηκαν εκατομμύρια σε μελέτες και εκατοντάδες ώρες διαβουλεύσεων πριν την τελική του μορφή. Ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή.

Η ηγεσία του ΠΙΣ κλήθηκε επανειλημμένως στο Προεδρικό και σε άλλες συσκέψεις. Δυστυχώς σε όλο αυτό το διάστημα η ηγεσία του ΠΙΣ αντί να προσέλθει με εποικοδομητικές προτάσεις, εργολαβικά εργάζεται για να το πολεμήσει, γιατί ξεχνά ότι εκπροσωπεί τον ιατρικό κόσμο και συμπεριφέρεται σαν στυγνός μεγαλοεπιχειρηματίας που το μόνο που τον απασχολεί είναι τα μεγάλα οικονομικά του συμφέροντα.

Η τελευταία του κίνηση του ΠΙΣ να δίδει παραπλανητικές επιστολές σε ασθενείς υπερέβη τα εσκαμμένα. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και οι πολίτες πλέον γνωρίζουν τα κίνητρα της ηγεσίας του ΠΙΣ.

Το ΓεΣΥ θα δικαιώσει όλους τους εμπλεκομένους στον τομέα της υγείας οι οποίοι θα έχουν ψηλά εισοδήματα από το ΓεΣΥ και σωστό επαγγελματικό περιβάλλον για να ασκούν την ιατρική αλλά και θα καταστεί σωτήρια για την υγεία των ασθενών και των πολιτών μας.

Ως Συμμαχία Πολιτών γνωρίζουμε ότι η μεγάλη μερίδα των γιατρών της Κύπρου δεν ασπάζονται τις πρακτικές της ηγεσίας του ΠΙΣ γιατί η πλειοψηφία τους διέπεται από επαγγελματισμό, σοβαρότητα και κοινωνική ευαισθησία. Για αυτό και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να ενταχθούν σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Ως Συμμαχία Πολιτών στηρίζουμε τον αγώνα που δίδουν καθημερινά οι οργανωμένοι ασθενείς για να αποκτήσουμε επιτέλους ΓεΣΥ και να μπορούν να έχουν ποιοτική και φθηνή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι ο ΟΑΥ θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να ενημερώσει έκαστο ιατρό για τα δεδομένα του ΓεΣΥ ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση και να αποφεύγονται οι ασάφειες και οι διαστρεβλώσεις.

#ΠΙΣ #ΓεΣΥ #Χρόνιοιασθενείς #φυλλάδιο #Βουλή

15 views0 comments