Κυπριακό - Πρωτοβουλίες για νέα στρατηγικήΟι συναντήσεις της κα. Λουτ στην Κύπρο ολοκληρώθηκαν και τώρα ξεκινά ένα γύρο επαφών με τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Ως Συμμαχία Πολιτών αναμένουμε τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για να ενημερωθούμε για το τι πραγματικά συζητήθηκε στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις.

Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να είναι παθητικός θεατής των εξελίξεων και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται από τρίτους γύρω από το Κυπριακό.

Επιβάλλεται να αναληφθούν δικές μας πρωτοβουλίες και δράσεις με σχεδιασμό μια νέας στρατηγικής η μέσα από ρεαλιστική ανάλυση όλων των παραμέτρων του κυπριακού, του περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος και των τουρκικών στόχων, να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Τέλος, πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Βρετανία η οποία οφείλει να δηλώσει ξεκάθαρα, όπως ήδη το έπραξε η Ελλάδα, ότι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα εγγυητικά της δικαιώματα με τη λύση του Κυπριακού.

Αυτό θα αποτελέσει μοχλό πίεσης προς την Τουρκία η οποία θα παραμείνει μόνη της να υποστηρίζει τις αναχρονιστικές εγγυήσεις και θα πιεστεί.

#Λουτ #Εγγυήσεις #ΜεγάληΒρετανία #Κυπριακό #ΕθνικόΣυμβούλιο

6 views0 comments