Δημοσκόπηση ΙΜR για Οριζόντια ψηφοφορίαΑπό τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπηση της IMR/Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα «Σημερινή» και την ιστοσελίδα «Sigmalive», γίνεται σαφές πως μεγάλη μερίδα της κοινωνίας ασπάζεται την θέση της Συμμαχίας Πολιτών για οριζόντια ψηφοφορία.

Επιβεβαιώνεται ακράδαντα πως είναι πλέον λαϊκή απαίτηση οι πολίτες να έχουν δικαίωμα σε διευρυμένες επιλογές μακριά από αυστηρά κομματικά ψηφοδέλτια που αποθαρρύνουν και αποκλείουν ανεξάρτητες προσωπικότητες να εκπροσωπήσουν κοινωνικές ομάδες στο Κοινοβούλιο.

Επιβεβαιώνεται εξίσου μετά λύπης πως ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ με την καταψήφιση των προτάσεων νόμων για την οριζόντια ψηφοφορία κωφεύουν απέναντι στην κοινωνία, προάγοντας ένα στείρο κομματισμό που ωθεί τους πολίτες στην αποχή και στην απαξίωση.

Ως Συμμαχία Πολιτών δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την αναβάθμιση του ρόλου του πολίτη, την προώθηση της Κοινωνικής Δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών που δικαίως απαιτούν να σπάσει το «απόστημα» της κομματοκρατίας στην Κύπρο.

Στηρίζουμε την απαίτηση και το δικαίωμα των πολιτών στην οριζόντια ψηφοφορία.

Όραμα μας οι πολίτες να είναι ενεργά πολιτικοποιημένοι και όχι παθητικά κομματικοποιημένοι.

#Οριζόντιαψηφοφορία #Εκλογές #ΣυμμαχίαΠολιτών

52 views0 comments