Πρόταση νόμου φοροαπαλλαγής από ιατρικά έξοδαΑνδρέας Θεμιστοκλέους

Πρόταση Νόμου φοροαπαλλαγής των πολιτών από τα ιατρικά τους έξοδα μέχρι την εφαρμογή του ΓεΣΥ, κατέθεσε σήμερα η Συμμαχία Πολιτών. Η φοροαπαλλαγή θα γίνεται δεδομένου ότι οι πολίτες θα καταθέτουν αποδείξεις των ιατρικών εξόδων τους στο Φόρο Εισοδήματος.

Ο σκοπός της Πρότασης είναι διττός:

Πρώτο, το κράτος θα εισπράξει πολλά εκατομμύρια γιατί έτσι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή που παρατηρείται από μερίδα λειτουργών σε αυτόν τον κλάδο.

Δεύτερο, οι πολίτες θα έχουν ελάφρυνση από τον φόρο κατά το διάστημα όπου θα δίδεται η εισφορά για το ΓεΣΥ αλλά δεν θα έχει ακόμη εφαρμοστεί.

Για αυτό καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν την Πρόταση μας.

Ταυτόχρονα καλούμε την Κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ενίσχυσης των κρατικών νοσηλευτηρίων τόσο σε επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε υποδομές, αλλά και σε εξοπλισμούς έτσι ώστε τα κρατικά νοσηλευτήρια να προσαρμοστούν να μπορούν να ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα και να μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας με συμβόλαιο με βάση τις πρόνοιες του ΓεΣΥ και σε νέους γιατρούς που δεν διαθέτουν δικά τους ιατρεία ή κλινικές. Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια από μόνα τους μπορούν να σηκώσουν ένα μεγάλο μέρος της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Για αυτό και η Κυβέρνηση πρέπει σύντομα να καταθέσει αυτό το σχεδιασμό με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμό.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Φοροαπαλλαγή

10 views0 comments