ΓεΣΥ σημαίνει ποτέ ξανά κανένας πολίτης ανασφάλιστοςΓεΣΥ

Λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα από συνταξιούχους που είχαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής τους ασφάλεια υγείας και οι ασφαλιστικές εταιρείες διακόπτουν τα συμβόλαια τους. Περιήλθαν επίσης στην γνώση μας περιπτώσεις συμπολιτών μας που οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να τους ασφαλίσουν γιατί κατά την διάρκεια της ζωής τους είχαν νοσήσει. Καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, μυοπαθείς και άλλοι χρόνιοι ασθενείς είναι ανασφάλιστοι.

Τα πιο πάνω καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της εφαρμογής του Γενικότερου Σχεδίου Υγείας. Η Κύπρος είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς Σύστημα Υγείας. Δεν μπορούμε άλλο να κλείνουμε τα μάτια μας και να μην αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν ίση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Το Γενικό Σχέδιο Υγείας θα ασφαλίζει όλους τους πολίτες. Ένα καθολικό, κοινωνικά δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα το οποίο θα διασφαλίζει πως όλοι οι πολίτες θα έχουν ίσα δικαιώματα σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και υποχρεώσεις ανάλογος των εισοδημάτων τους. Καλούμε όλους τους πολίτες και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της μεγάλης αυτής κοινωνικής μεταρρύθμισης και να την στηρίξουν εμπράκτως και να αντισταθούν σε όσους προσπαθούν με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις να την ακυρώσουν για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Συγχαίρουμε όλους τους γιατρούς και τους πρώην Προέδρους του ΠΙΣ που αντιλαμβανόμενοι την ιστορική ευθύνη του ιατρικού κόσμου, απέναντι στον Κύπριο ασθενή και στην κοινωνία ευρύτερα, στηρίζουν την μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ.

Συγχαίρουμε επίσης το ΚΕΒΕ που τιμά την κοινωνική ευαισθησία του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και στηρίζει την εφαρμογή του Σχεδίου Υγείας. Ελπίζουμε το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσει και η ΟΕΒ.

ΓεΣΥ σημαίνει υπηρεσίες υγείας για όλους. ΓεΣΥ σημαίνει ποτέ ξανά κανένας πολίτης ανασφάλιστος.

Το ΓεΣΥ το χρωστάμε στο λαό μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓεΣΥ

51 views0 comments