ΚυπριακόΚυπριακό

Μια μόλις μέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ από τα κατεχόμενα εδάφη μας, με τις οποίες ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία επιδιώκει αλλαγή της βάσης και πλαισίου λύσης του Κυπριακού σε πνεύμα εκβιασμών κι απειλών έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο εσωτερικό μέτωπο συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις.

Είναι πλέον σαφές ότι για τη μη λύση του Κυπριακού ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η Τουρκία με τις ακραίες της απαιτήσεις και αυτό το μήνυμα οφείλουμε να μεταδίδουμε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνή παράγοντα.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τώρα που δεν διεξάγονται συνομιλίες, να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να αναθέσει να σε ομάδα εμπειρογνώμων, σε ακαδημαϊκούς, σε νυν και πρώην έμπειρους διπλωμάτες, να ετοιμάσουν μια μελέτη, για όλες τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας και για όλα τα μοντέλα. Η μελέτη αυτή να κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε τα μέλη του να μπορούν να αποφασίσουν με βάση επιστημονικά δεδομένα και όχι με βάση προσωπικές και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις.

#Κυπριακ #ΣυμμαχίαΠολιτών

6 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης