Δηλώσεις ΤσαβούσογλουΤσαβούσογλου

Η παράνομη επίσκεψη και οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ από την κατεχόμενη Κερύνεια μας, για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις της Τουρκίας όσον αφορά στο Κυπριακό και διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκάθαρα δηλώνει ότι η Τουρκία επιδιώκει αλλαγή της βάσης και πλαισίου λύσης του Κυπριακού πριν την έναρξη των συνομιλιών σε πνεύμα εκβιασμών κι απειλών έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην ΑΟΖ.

Είναι σαφές ότι το Κυπριακό διέρχεται την πιο κρίσιμη του φάση. Ο εφησυχασμός και ο αυτοσχεδιασμός δεν επιτρέπονται. Για αυτό και οφείλουμε μέσα από νηφάλιο προβληματισμό και μελέτη των επιλογών που διαθέτουμε, να καταστούμε αποτελεσματικοί και ωφέλιμοι για την πατρίδα μας. Κι αυτός ο προβληματισμός πρέπει να στηριχθεί πάνω σε μια συγκριτική μελέτη όλων των επιλογών από ένα σώμα που θα συνθέτουν ακαδημαϊκοί, νυν και πρώην διπλωμάτες από την Κύπρο και την Ελλάδα, που εξειδικεύονται στο διεθνές συνταγματικό δίκαιο, στη γεωπολιτική και γεωστρατηγική. Η μελέτη αυτή να κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε τα μέλη του να μπορούν να αποφασίσουν με βάση επιστημονικά δεδομένα και όχι με βάση προσωπικές και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Τσαβούσογλου

4 views0 comments