Συνάντηση με τον Υφυπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Τουρισμού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Να ευχαριστώ τον Υφυπουργό Τουρισμού για την σημερινή επίσκεψη. Ταυτόχρονα να τον συγχαρώ για τον διορισμό του και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Χαίρομαι γιατί ως νέος άνθρωπος αλλά και ως κάποιος ο οποίος έχει τις εμπειρίες και τις γνώσεις στον τομέα του τουρισμού αναλαμβάνει αυτό το πολύ σημαντικό πόστο για την χώρα μας.

Σημαντικό διότι η τουριστική βιομηχανία είναι από τις πιο σημαντικές στην Κύπρο. Ο τουρισμός είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης μας σήμερα. Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία στο να διαμορφωθεί μια τέτοια στρατηγική που να οδηγεί στην αναβάθμιση της ποιότητας του εισερχόμενου τουρισμού. Σημασία έχει να έχουμε υψηλούς αριθμούς αλλά κυρίως να έχουμε υψηλή ποιότητα τουριστών και όχι μόνο στην αύξηση του αριθμού των τουριστών. Δεν μπορεί η Κύπρος να προσελκύει κάθε χρόνο και ένα εκατομμύριο τουρίστες περισσότερους. Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Υπάρχουν πάρα πολύ τομείς που δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα και αναφέρομαι στην μεγάλη ιστορία και στον μεγάλο πολιτισμό που διαθέτει η Κύπρος και ο λαός μας. Μπορούν να αποτελέσουν την βάση για να δημιουργηθούν μια σειρά από γεγονότα αλλά και υποδομές που όντος θα συμβάλλουν και στην περίπτωση της ποιότητας των τουριστών αλλά και στο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας, όπου ενώ έχουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, εξαιρετικές καιρικές συνθήκες αδυνατούμε να έχουμε πληρότητα την χειμερινή περίοδο. Δώσαμε κάποιες ιδέες στον κ. Υφυπουργό. Είμαστε στην διάθεση του να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε έτσι ώστε να πετύχει γιατί η επιτυχία ενός Υπουργού, Υφυπουργού στον τομέα του θα είναι και επιτυχία για την Κύπρο και το όφελος θα είναι για το σύνολο. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουμε τον κάθε Υπουργό ή Υφυπουργό και αυτή θα είναι η στάση μας στην πολιτική πορεία που θα εφαρμόσει.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε τον κ. Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την φιλοξενία πρώτα από όλα. Είχαμε μια πάρα πολύ ανοιχτόμυαλη συζήτηση ειδικά όσον αφορά θέματα εξειδικευμένου τουρισμού. Όπως είπε και ο ίδιος υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια ανάπτυξης της χώρας μας σε αυτούς τους τομείς με τρόπο που να επιβραδύνουν την τουριστική σεζόν, να φέρουν και άλλες εθνικότητες από αυτές που έχουμε συνηθίσει στην Κύπρο και είναι με μεγάλη μας χαρά που ακούσαμε αυτά που είχε να μας πει. Ο ίδιος έχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία από το εξωτερικό και όπως έχουμε πει κατ ’ιδίαν είναι χαρά μας να σας έχουμε δίπλα μας. Αυτή η επικοινωνία που ξεκίνησε τώρα επιθυμούμε να παραμείνει διότι όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας. Εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει και φαίνεται ότι όλοι μαζί πιστεύουμε ότι η χώρα μας έχει ακόμα περισσότερα, όλα τα εφόδια για αύξηση αριθμών και σε ποιοτικό επίπεδο υπηρεσίες για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους τουρίστες μας. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά. Να είσαστε καλά και μετά χαράς να είμαστε σε επαφή για ανταλλαγή ιδεών.

#Τουρισμός #ΣυμμαχίαΠολιτών #ΥφυπουργείοΤουρισμού

6 views0 comments