Άρνηση ασφαλιστικών εταιρειών μέλη της ΟΕΒ να ασφαλίσουν χρόνιους ασθενείςχρόνιοι ασθενείς

Η τοποθέτηση της ΟΕΒ είναι πέρα για πέρα αναμενόμενη. Η ΟΕΒ εκπροσωπεί τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις ιδιωτικές κλινικές. Συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη που η ΟΕΒ μπήκε στο χορό της οργανωμένης υπόσκαψης του ΓεΣΥ.

Αυτοί που υποστηρίζουν αναβολή εφαρμογής του είναι αυτοί που υποστηρίζουν το πολυασφαλιστικό σύστημα και θέλουν ακύρωση του μόνο-ασφαλιστικού. Είναι αυτοί που εκφράζουν τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα κι όχι τα συμφέροντα των ασθενών και των πολιτών. Όμως θυμίζουμε στην ΟΕΒ ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη της ΟΕΒ, αρνούνται να ασφαλίσουν δεκάδες χιλιάδες χρόνιους ασθενείς (καρκινοπαθείς, νεφροπάθειες, μυοπαθείς και άλλοι ) οι οποίοι και με το πολυασφαλιστικό θα μείνουν και πάλι ανασφάλιστοι. Θα αναμέναμε από την ΟΕΒ εκτός από τέτοιου είδους εισηγήσεις να τοποθετηθεί και για την στάση αυτή των μελών της.

Δυστυχώς για αυτούς, η νομοθεσία που υπερψηφίστηκε ομόφωνα για το ΓεΣΥ, στηρίζεται στο μονο-ασφαλιστικό σύστημα και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει για μια χούφτα ανθρώπων οι οποίοι διαχρονικά πλούτιζαν μέσω του τομέα Της υγείας εις βάρος των πολιτών οι οποίοι είτε χρυσοπλήρωναν την υγεία τους είτε υπέφεραν.

Η εποχή αυτή παρήλθε. Το ΓεΣΥ ξεκίνησε, εκατοντάδες πλέον γιατροί εγγράφονται σε αυτό συναισθανόμενοι και την αναγκαιότητα του αλλά και τα πλεονεκτήματα του τόσο για τους ιδίους όσο και για τους ασθενείς.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες να στηρίξουν εμπράκτως αυτούς τους γιατρούς που κόντρα στις απειλές της σημερινής ηγεσίας του ΠΙΣ, εντάσσονται στο ΓεΣΥ, αναγνωρίζοντας μόνο έτσι θα γίνει υγιής ο τομέας της υγείας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι αύριο η Συμμαχία Πολιτών καταθέτει Πρόταση Νόμου για την αλλαγή του Περί εγγραφής Ιατρών νόμος, ώστε να μην έχει πλέον την πλειοψηφία ο ΠΙΣ στο συμβούλιο εκείνο το οποίο αποφασίζει με επαγγελματικά και επιστημονικά μόνο κριτήρια για το ποιος δικαιούται να ασκήσει το επάγγελμα της ιατρικής στην Κύπρο.

Καλούμε τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα να στηρίξουν την Πρόταση μας.

#ΓΕΣΥ #ΣυμμαχίαΠολιτών #Χρόνιοιασθενείς

62 views0 comments