Συνάντηση Προέδρου Σ.Π. με τον Δήμαρχο Αγίας ΝάπαςΔήμαρχος Αγίας Νάπας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Στα πλαίσια της μεταρρύθμισης η οποία ετοιμάζεται για την τοπική αυτοδιοίκηση ο Δήμος της Αγίας Νάπας έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτως ώστε να ενημερώσει για τις θέσεις αλλά και τους προβληματισμούς που υπάρχουν, ιδιαίτερα για το θέμα των συνενώσεων.

Εμείς σαν Δήμος δεν αντιδρούμε στην προσπάθεια μεταρρύθμισης, μάλιστα έχουμε καταθέσει και αρκετές εισηγήσεις για να βελτιωθεί το σημερινό πλαίσιο αλλά επικοινωνούμε με όλους και ιδιαίτερα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της ιδιαιτερότητας του τουρισμού.

Ζητούμε να ληφθεί υπόψιν το θέμα του τουρισμού καθώς υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί κυρίως στο θέμα της εκπροσώπησης καθώς ένας τουριστικός προορισμός έχει ενεργό πληθυσμό και εξυπηρετεί πολλαπλάσιο πληθυσμό από αυτόν που έχει καθοριστεί σε σχέση με τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Λιλλήκας έχει κατανοήσει αρκετά από τα θέματα που έχουμε αναφέρει και τις επόμενες ημέρες θα λάβει και αναλυτικά τις θέσεις μας, εμπεριστατωμένα με τις ανάλογες μελέτες που τεκμηριώνουν τις θέσεις μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εκεί που υπάρχουν Δήμοι με ιδιαιτερότητες, να ληφθούν υπόψιν και να προστεθούν διαφορετικά κριτήρια στον τρόπο εκπροσώπησης.

Nα ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων. Ως Συμμαχία Πολιτών όπως έχουμε κάνει ήδη γνωστό στηρίζουμε την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλλει, να βοηθήσει στην ανάπτυξη των Δήμων. Έχουμε καθορίσει μια αρχή που θέλουμε να ακολουθούμε και αποτελεί κριτήριο μας για τις θέσεις μας στην μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το κριτήριο αυτό είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα προσφέρουν στους δημότες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Με βάση αυτό παίρνουμε τις αποφάσεις μας.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Δήμοι με ιδιαιτερότητες, όπως είναι ο Δήμος της Αγίας Νάπας, ο Δήμος της Πέγειας, υπάρχουν και άλλοι Δήμοι που έχουν κάποιες συγκεκριμένες ιδιαιτερότητές. Αυτές μπορούν κάλλιστα να ληφθούν υπόψιν, να προστεθούν διαφορετικά κριτήρια στον τρόπο εκπροσώπησης των Δήμων στην συνένωση Δήμων-Κοινοτήτων , στον προϋπολογισμό, τον πληθυσμό, με τα αναπτυξιακά έργα, δικλείδες ασφαλείας που να μην επιτρέπουν να αδικηθούν ή να σταματήσει η ανάπτυξη, τουριστική ή επιχειρηματική σε κάποιους Δήμους έτσι ώστε να διασφαλίζεται η δίκαιη η ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Κύπρου.

Με βάση αυτήν την φιλοσοφία θα επικοινωνήσουμε με τον Υπουργό Εσωτερικών. Πρέπει να πω ότι κατά την τελευταία μας συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών σε πολύ μεγάλο βαθμό συμφωνήσαμε και κρίναμε ως θετική την νέα προσέγγιση του Υπουργού στο θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο με λίγη ευελιξία να βρούμε εκείνα τα κριτήρια και εκείνες τις παραμέτρους και τους άξονες που θα επιτρέψουν στο να προσχωρήσει η μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος και να είναι ικανοποιημένοι και οι Δήμοι, οι κοινότητες και κατ’ επέκταση οι πολίτες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΑγίαΝάπα #ΤοπικήΑυτοδιοίκηση

23 views0 comments