ΓεΣΥ - Πρόταση νόμου Συμμαχίας ΠολιτώνΓιώργος Λιλλήκας

Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι γιατροί, γιατροί που ξεχωρίζουν και για την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και για την ευρύτερη προσφορά τους στα κοινά του τόπου, με δημόσιες τοποθετήσεις τους καλούν τους γιατρούς να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι το ΓεΣΥ είναι ένα εθνικό στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε.

Μας λυπεί όμως ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ αλλά και κάποιοι άλλοι γιατροί άρχισαν να εκπέμπουν μηνύματα αποκλεισμού γιατρών από την άσκηση του επαγγέλματος στην Κύπρο, εκμεταλλευόμενοι τις πρόνοιες που η νομοθεσία περιλαμβάνει όσον αφορά στον τρόπο αδειοδότησης των γιατρών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε, ένας επαγγελματικός σύνδεσμος, όποιος και να είναι αυτός, για καθαρά στενά οικονομικά ή επαγγελματικά συμφέροντα να αποκλείσει άλλους επαγγελματίες από το να ενταχθούν στην κυπριακή κοινωνία και αγορά. Αυτό συνιστά εκμετάλλευση μιας νομοθεσίας για να κρατήσουν τον τομέα της υγείας όμηρο κάποιων άλλων συμφερόντων.

Για να αποκλείσουμε αυτή την ομηρία, ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε ετοιμάσει και την Παρασκευή θα την καταθέσουμε στη Βουλή, τροποποίηση της νομοθεσίας έτσι ώστε να μην έχει πλέον την πλειοψηφία ο ΠΙΣ στο συμβούλιο εκείνο το οποίο αποφασίζει με επαγγελματικά και επιστημονικά μόνο κριτήρια για το ποιος δικαιούται να ασκήσει το επάγγελμα της ιατρικής στην Κύπρο. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα ανοίξει η αγορά, θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές και για το κράτος και για τους ασθενείς και ταυτόχρονα θα καταστήσει σαφές προς όλους ότι το στοίχημα της υγείας η Πολιτεία θα το κερδίσει και το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί. Υπάρχει το επιστημονικό προσωπικό, υπάρχουν υψηλής ποιότητας γιατροί στην Κύπρο και είμαι σίγουρος ότι η συνείδηση της τεράστιας πλειοψηφίας των γιατρών μας θα τους οδηγήσει, παρά τις παραινέσεις της σημερινής ηγεσίας του ΠΙΣ, να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Κύπριους ασθενείς γιατί αυτό επιβάλλει και η κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και το επάγγελμα της ιατρικής.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓΕΣΥ

13 views0 comments