Συνάντηση με τον Σύνδεσμο ΧαμηλοσυνταξιούχωνΧαμηλοσυνταξιούχοι

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Καταθέσαμε στον ΠτΔ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως θα πρέπει να αναδιαμορφωθεί το ταμείο συντάξεως.

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χαμηλοσυνταξιούχων. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που λαμβάνει σύνταξη κάτω από το όριο της φτώχιας. Ήταν προεκλογική Πρόταση του κ. Λιλλήκα την οποία παρέδωσε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν αυτός την είχε ζητήσει, ότι δηλαδή το ταμείο Συντάξεως να στηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην έχουμε συνταξιούχους οι οποίοι να λαμβάνουν σύνταξη κάτω από το όριο της φτώχιας. Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος που θέλει να έχει κράτος πρόνοιας, να ορίζει το όριο της φτώχιας και να δίνει συντάξεις κάτω από αυτό.

Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως θα πρέπει να αναδιαμορφωθεί το ταμείο συντάξεως. Ελπίζουμε ότι μετά την παραλαβή των εισηγήσεων μας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Υπουργός Εργασίας θα ξεκινήσει τις συζητήσεις έτσι ώστε να έχουμε ένα πιο δίκαιο ταμείο συντάξεως και μέχρι τότε θα πρέπει να φροντίσουμε όπως αυτή η ομάδα πληθυσμού να τύχει στήριξης έτσι ώστε να μην έχουμε συνταξιούχους οι οποίο να λαμβάνουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχιας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι μιλούμε για τους ανθρώπους οι οποίοι στήριξαν την οικονομία του τόπου σε πολύ δύσκολες συνθήκες και η Πολιτεία τους οφείλει τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Ευχαριστούμε το Κίνημα της Συμμαχίας Πολιτών και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα και ζητούμε τη συμπαράσταση του Κινήματος για τα δίκαια αιτήματα μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Χαμηλοσυνταξιούχοι

4 views0 comments