Αναβολή του ΓεΣΥ στην ουσία σημαίνει ακύρωση τουΓεΣΥ

Υποδεχόμαστε το 2019 με πολλές προσδοκίες και με αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε ως χώρα να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα και να ανατρέψουμε την κατοχή και τη διχοτόμηση. Το 2019 εκτιμώ ότι θα είναι μια χρονιά που θα σημαδευτεί από σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν φαίνεται να είναι οι καλύτερες. Μέσα από διαχρονικά λάθη και υποχωρήσεις δεν έχουμε αφήσει στη χώρα μας και στο λαό μας την επιλογή μεταξύ μιας κακής αλλά και μιας καλής και δίκαιης λύσης. Οι επιλογές μας πολύ φοβάμαι θα περιοριστούν μεταξύ μίας καταστροφικής και άδικης λύσης.

Ως Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσουμε στο Κυπριακό με τις ίδιες αγωνιστικές και διεκδικητικές θέσεις. Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις Προτάσεις μας στο Εθνικό Συμβούλιο και να είμαστε όσο το δυνατό πιο εποικοδομητικοί συμβάλλοντας στη διαμόρφωση εκείνης της πολιτικής που θα είναι ικανή να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα και να ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Το 2019 θα πρέπει να σημαδευτεί από μια ακόμη σημαντική εξέλιξη και ως Συμμαχία Πολιτών θα κάνουμε ότι μπορούμε αυτή η εξέλιξη να πραγματοποιηθεί και αναφέρομαι στην έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ. Δυστυχώς ενώ αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική ανάγκη και απαίτηση, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε που δεν έχει ΓεΣΥ και ενώ έχει ψηφιστεί ομόφωνα το νομοθετικό πλαίσιο, εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις και εκείνα τα οικονομικά συμφέροντα που από την αρχή αντιπαλεύονταν και υπόσκαπταν το ΓεΣΥ, συνεχίζουν και σήμερα παραμονές της εφαρμογής της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ, να το υποσκάπτουν. Ακούγονται φωνές για αναβολή του ΓεΣΥ. Αναβολή στην ουσία θα σημαίνει ακύρωση του. Και ως Συμμαχία Πολιτών θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα αντιπαραταχθούμε με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη και με τα οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα επιχειρήσουν να υποσκάψουν και να ακυρώσουν το ΓεΣΥ. Θέλω να καλέσω τους πολίτες να συμπαραταχθούν με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και εκείνους τους γιατρούς οι οποίοι πραγματικά πιστεύουν και θέλουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη δύναμη των πολιτών. Εάν οι ασθενείς, οι συγγενείς ασθενών αλλά και ο κάθε πολίτης που είναι εν δυνάμει ασθενής, αντιληφθεί την αναγκαιότητα του ΓεΣΥ αλλά και τη δύναμη που διαθέτει, με την πίεση που θα ασκηθεί πάνω στα ιδιωτικά συμφέροντα και στις κομματικές ηγεσίες που δεν επιθυμούν το ΓεΣΥ, τότε το ΓεΣΥ θα γίνει πραγματικότητα. Θα είμαστε ικανοποιημένοι ως Συμμαχία Πολιτών αν καταφέρουμε μέσα στο 2019 να συμβάλουμε στην εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Θα είμαστε ικανοποιημένοι ως Συμμαχία Πολιτών αν μέσα στο 2019 καταφέρουμε να πείσουμε και τα άλλες πολιτικές δυνάμεις να ψηφιστεί η Πρόταση μας για υιοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού έτσι ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση των νέων μας. Δεν θα επεκταθώ στα άλλα μεγάλα προβλήματα. Μακάρι μέσα στο 2019 να πετύχουμε αυτά τα στοιχήματα που θα συμβάλουν στην επίτευξη της ελευθερίας της χώρας μας αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Κυπρίων πολιτών στην καθημερινότητα τους. Ευχόμενος να δούμε τη χώρα μας ελεύθερη το 2019 αλλά και στον καθένα προσωπική ευτυχία, αγάπη και υλοποίηση των προσωπικών του ονείρων να κόψουμε μαζί τη βασιλόπιτα.

#ΓΕΣΥ #ΣυμμαχίαΠολιτών

7 views0 comments