Συνάντηση Προέδρου Συμμαχίας Πολιτών με ΚΕΒΕΣυνάντηση με ΚΕΒΕ

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γιώργο Λιλλήκα και τον Εκπρόσωπο Τύπου Ανδρέα Αποστόλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη και την Εκτελεστική Γραμματεία του Επιμελητηρίου. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών για θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του Κινήματος, εξήγησε και ανέλυσε την αναγκαιότητα θέσπισης εθνικού κατώτατου μισθού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Αντιλαμβανόμενος τις ανησυχίες του ΚΕΒΕ, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε ότι πρόθεση του Κινήματος είναι να στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία και της κυπριακές εταιρείες. Τόνισε, ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την σημαντικότητα του να υπάρχουν υγιείς επιχειρήσεις που θα στηρίξουν την οικονομία μας. Θα πρέπει όμως, πρόσθεσε, να βρεθούν οι τρόποι έτσι ώστε και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις αλλά και αυτή η στήριξη να συνδυαστεί με την αύξηση των εισοδημάτων των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Κινήματος, δήλωσε πως οι ανισότητες μεταξύ των μισθών δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων στην Κύπρο είναι τεράστιες. Την στιγμή που 22 από τις 28 χώρες της Ε.Ε. έχουν θεσμοθετήσει Εθνικό Κατώτατο Μισθό είναι ώρα και στην πατρίδα μας να διαφυλάξουμε τα ελάχιστα εισοδήματα και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι βασική μας πολιτική φιλοσοφία πως δεν μπορούμε να έχουμε υπαλλήλους δύο ταχυτήτων.

Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα δώσει ώθηση στην οικονομία επειδή οι καταναλωτές θα έχουν περισσότερα εισοδήματα με τα οποία θα κάνουν περισσότερες αγορές, οι οποίες θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη αλλά και κέρδη για τις κυπριακές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την ενημέρωση και εξήγησε την θέση του Επιμελητηρίου και τις ανησυχίες του για την εφαρμογή της πρότασης. Δεσμεύτηκε όμως πως η πρόταση θα μελετηθεί και πως στα πλαίσια του διαλόγου θα κατατεθούν επισήμως οι θέσεις και οι ανησυχίες του επιμελητηρίου.

Οι δύο πλευρές δεσμευτήκαν πως θα επαναλάβουν την συνάντηση τους με την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου όταν θα συνεχιστεί και η συζήτηση της πρότασης της Συμμαχίας Πολιτών στην Επιτροπή Εργασίας.

Τέλος ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ ότι μετά το τέλος των συναντήσεων του με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα συναντήσει ξανά την Υπουργό Εργασίας για να την ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συναντήσεων.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΚΕΒΕ

7 views0 comments