Συνάντηση με ΟΕΒ – Εθνικός Κατώτατος μισθόςΚατώτατος μισθός

Στα πλαίσια των συναντήσεων με τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και την Υπουργό Εργασίας, για να συζητήσουμε την πρόταση νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία της ΟΕΒ στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας.

Μέσα από ένα παραγωγικό και δημιουργικό διάλογο η αντιπροσωπεία του Κινήματος παρουσίασε στην ΟΕΒ την πρόταση μας για Εθνικό Κατώτατο Μισθό.

Παρά την γνωστοποιημένη διαφωνία της ΟΕΒ που επιβεβαιώθηκε και κατά την σημερινή συνάντηση, η ΟΕΒ αντικρίζει θετικά την προσπάθεια της Συμμαχίας Πολιτών να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής πρότασης.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι ο διάλογος αυτός οφείλει να είναι δομημένος και σε αυστηρά χρονικά πλαίσια κατάληξης και δεν θα διαρκέσει πέραν των τριών μηνών.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση της Συμμαχία Πολιτών ξεκίνησε να συζητείται στην Επιτροπή Εργασίας παραμένει και θα επιδιώξουμε να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό στην Ολομέλεια προς ψήφιση, αν δεν λυθεί το ζήτημα μέσα από τον διάλογο που ελπίζουμε να ξεκινήσει σύντομα.

Μετά το πέρας του κύκλου διαβουλεύσεων θα ενημερώσουμε την Υπ. Εργασίας για τα αποτελέσματα των συναντήσεων.

Σήμερα, στα 22 από τα 28 μέλη της ΕΕ έχει θεσμοθετηθεί Εθνικός Κατώτατος μισθός. Στην χώρα μας η ανισότητα στους μισθούς μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ξεπερνά κατά μ.ο τα €1000 το μήνα.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να υπάρχουν εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων στην χώρα μας και να πλήττεται συνεχώς το εισόδημα των ιδιωτικών υπαλλήλων και κυρίως των νέων εργαζομένων.

Για εμάς η θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου μισθού αποτελεί μείζον εθνικό θέμα και βούληση μας είναι να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατό στην θεσμοθέτηση του, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και την αναζωογόνηση της οικονομίας μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κατώτατοςμισθός #ΟΕΒ

8 views0 comments