Ψηλά ενοίκιαΑνδρέας Αποστόλου

Η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται μια εθνική στρατηγική στέγασης που δυστυχώς μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών, φάνηκε ότι το Υπ. Εσωτερικών ακόμη δεν έχει καν σκεφτεί αν πρόκειται ή αν θέλει να τη σχεδιάσει.

Το θέμα με τα ψηλά ενοίκια και το θέμα που βιώνουμε με συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να πληρώσουν και να στεγάσουν την οικογένεια τους δεν λύνεται μόνο με την επιδοματική πολιτική. Θέση μας είναι ότι η επιδοματική πολιτική πρέπει να συμπληρώνει την εθνική στρατηγική στέγασης μέχρι ωσότου να εφαρμοστεί πλήρως.

Για αυτό το λόγο στείλαμε από την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας με την Πρόταση μας η οποία χωρίζεται σε τρεις άξονες:

Πρώτο, πρέπει επιτέλους να δούμε το θέμα που αφορά στον κατώτατο μισθό. Πρέπει να δούμε και τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουμε επαρκή εισοδήματα για να μπορούν να καλύπτουν τη στέγαση της οικογένειας τους.

Δεύτερο, θα πρέπει να υλοποιηθεί η Πρόταση του κ. Γιώργου Λιλλήκα που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για επιδότηση νεαρών ζευγαριών για επιδότηση στην ύπαιθρο.

Τρίτο, θα πρέπει επιτέλους ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης να επαναλειτουργήσει. Τα τελευταία έξι χρόνια ο Οργανισμός ανέστειλε τη λειτουργία του και σήμερα ο Πρόεδρος του Οργανισμού μας ενημέρωσε ότι υπολειτουργεί. Ο κ. Φράγκος μας ενημέρωσε ότι το Υπουργεί Εσωτερικών έχει ενώπιων του τις Προτάσεις του Οργανισμού και θα πρέπει η Κυβέρνηση στα πλαίσια αυτής της πολιτικής να επαναλειτουργήσει τον Οργανισμό έτσι ώστε να επιστρέψουμε στην κοινωνική κατοικία. Κατοικία σε τιμές που τα νεαρά ζευγάρια να μπορούν να δανειοδοτούνται έτσι ώστε να την αποκτούν.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ενοίκια

26 views0 comments