ΚυπριακόΚυπριακό

Την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπολύει νέες απειλές κατά της Κύπρου, στο εσωτερικό μέτωπο, οι αντιπαραθέσεις με φόντο το Κυπριακό εντείνονται.

Επιτέλους πρέπει να πάψουν οι ζημιογόνες αντιπαραθέσεις αλλά και οι άγονες συνταγές του παρελθόντος που δοκιμάστηκαν με αποτυχία για τέσσερις δεκαετίες.

Αυτή τη στιγμή, επιβάλλεται να ανατεθεί σε ομάδα εμπειρογνώμων, σε ακαδημαϊκούς, σε νυν και πρώην έμπειρους διπλωμάτες, να ετοιμάσουν μια μελέτη, για όλες τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας και για όλα τα μοντέλα. Η μελέτη αυτή να κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε τα μέλη του να μπορούν να αποφασίσουν με βάση επιστημονικά δεδομένα και όχι με βάση προσωπικές και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις.

Ταυτόχρονα η Συμμαχία Πολιτών προτείνει όπως ο λαός, μέσω δημοψηφίσματος, να ερωτηθεί για τη μορφή λύσης που επιθυμεί. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να γίνει σεβαστό και να εφαρμοστεί από την πολιτική ηγεσία. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε την εθνική ενότητα γύρω από την απόφαση της λαϊκής βούλησης.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

2 views0 comments