Καταψήφιση Οριζόντιας ΨηφοφορίαςΟριζόντια ψηφοφορία

Πραγματικά λυπούμαστε γιατί ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφία της κοινωνίας.

Μετά από μήνες συζητήσεων και μέσα από ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια πρόταση νόμου για την εφαρμογή της Οριζόντιας Ψηφοφορίας για τις Ευρωεκλογές η οποία απαντά σε όλες τις ανησυχίες ,εύλογες και μη, που έχουν ακουστεί και διατυπωθεί κατά την διάρκεια των συζητήσεων.

Η ουσία της πρότασης είναι ότι δίνεται το δικαίωμα στους πολίτες ,αν το επιθυμούν, να στηρίξουν υποψηφίους από πέραν του ενός συνδυασμούς διασφαλίζοντας την απλή αναλογική και βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες που αποτρέπουν την όποια προσπάθεια πριμοδότησης.

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία των πολιτών στην συντριπτική της πλειοψηφία στηρίζει και απαιτεί την εφαρμογή της Οριζόντιας Ψηφοφορίας δυστυχώς σήμερα η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε τις προτάσεις νόμου που είχε ενώπιον της.

Στις Ευρωεκλογές δυστυχώς δεν θα εφαρμοστεί η Οριζόντια Ψηφοφορία.

Η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει να καταθέτει και να στηρίζει προτάσεις οι οποίες θα διευρύνουν την δημοκρατία και τις επιλογές των πολιτών.

Πιστεύουμε στην Κοινωνική Δημοκρατία αυτή είναι και η ιδεολογική ταυτότητα του Κινήματος μας.

Σήμερα στην Βουλή καταψηφίστηκαν και οι προτάσεις νόμου για εφαρμογή της Οριζόντιας Ψηφοφορίας σε Δημοτικές και Βουλευτικές εκλογές.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Οριζόντιαψηφοφορία

0 views0 comments