ΓΕΣΥΓιώργος Λιλλήκας

Θέλω να χαιρετίσω τα αποτελέσματα της συνάντησης του Υπουργού Υγείας και ΟΑΥ με ΠΙΣ. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει να υπάρχει εποικοδομητικό κλίμα αλλά και η καλή διάθεση για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του μεγαλύτερου μεταρρυθμιστικού σχεδίου μετά τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Είναι υποχρέωση μας να προσφέρουμε στους πολίτες ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Ταυτόχρονα, μας ικανοποιεί το γεγονός ότι κάποιες από τις εισηγήσεις μας φαίνεται να υιοθετούνται και από το Υπουργείο και από τον ΟΑΥ προς ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων του ΠΙΣ.

Παράλληλα θέλω να εκφράσω την ανησυχία μας, όσον αφορά στην εξάσκηση της ιδιωτικής ιατρικής. Με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να υπάρξει παράθυρο που να οδηγεί σε πολυασφαλιστικό ή μεικτό σύστημα γιατί αυτό θα αποβεί σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων της κοινωνίας. Εάν υπάρχει τρόπος να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα αλλά να παραμείνει η φιλοσοφία της καθολικής παροχής υπηρεσιών ανεξάρτητα εισοδηματικών κριτηρίων, τότε, εμείς θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε συμφωνία. Όμως, επαναλαμβάνω, με κανένα τρόπο δεν θα δεχτούμε να υπάρξει αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ και να πάμε σε ένα είτε πολυασφαλιστικό είτε μεικτό σύστημα σε βάρος των ασθενών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓΕΣΥ

1 view0 comments