Αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδαςDBRS

Η αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της Κύπρου, πρέπει να έχει επιτέλους αντίκτυπο στους πολίτες και ιδιαίτερα σε αυτούς που η κρίση τους μείωσε δραστικά τον μισθό τους, δηλαδή τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν διαπιστώνουμε να υπάρχει δίκαιη κατανομή του παραγόμενου εθνικού πλούτου. Αν πράγματι η Κυβέρνηση πιστεύει ότι έχουμε ανακάμψει οικονομικά τότε οφείλει να στηρίξει Προτάσεις που βοηθούν στην καλύτερη κατανομή του πλούτου, τερματίζουν την ασυδοσία μερίδας εργοδοτών και προσφέρουν αξιοπρεπή ζωή στους εργαζόμενους.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών για ορισμό τα 1125 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλα τα επαγγέλματα.

Ταυτόχρονα πρέπει να καθοριστεί και κατώτατος μισθός ανά ώρα εργασίας για αυτούς που εργάζονται με μερική απασχόληση. Και ο κατώτατος μισθός ανά ώρα εργασίας δεν πρέπει να είναι λιγότερος από τα 8 ευρώ. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να ισχύει για όλα τα επαγγέλματα με εξαίρεση εκεί όπου υπάρχει συλλογική σύμβαση, δεδομένου ότι η σύμβαση είναι πάνω από τον Εθνικό κατώτατο μισθό.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αναβάθμιση

1 view0 comments